• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

İstifa furyasına yeni bir isim daha ekleniyor.

İstifa furyasına yeni bir isim daha ekleniyor.
AK Parti'de 17 Aralık operasyonu sonrası başlayan istifa furyasına yeni bir isim daha ekleniyor.

AK Parti’de kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen son milletvekili olan İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin'in de istifa edeceği iddia edildi.

Çetin’in istifa etmesi durumunda 17 Aralık operasyon larının ardından AK Parti’den ayrılan milletvekili sayısı sekize çıkacak.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun “partiye zarar verdiği, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yaptığı” gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu’na havale ettiği Çetin, bugün saat 14.00’de Meclis’te basın toplantısı yapacağını duyurdu. Çetin’in toplantıda partiden istifasını açıklaması bekleniyor.

YAZILI İSTEDİLER

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Çetin, ihraç istemi üzerine haksızlığa uğradığını, kendisine atfedilen konuşmaları yapmadığını belirterek disiplin kurulunun karşısına çıkıp neyle suçlandığını öğrenmek istediğini belirtmişti. Ancak Ak Parti Disiplin Kurulu’nun yazılı savunma istemesinin ardından Çetin istifa kararını aldı.

SEKİZİNCİ VEKİL

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından parti içine dönük eleştirileri nedeniyle Kütahya Milletvekili İdris Bal ihracı istenince istifasını açıklamıştı. Ardından eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, benzer süreçle partiden ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ise haklarında disiplin işlemi olmamasına karşın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımına tepki göstererek AK Parti’den ayrılmışlardı.

319’A DÜŞÜYOR

Çetin son bir buçuk ayda partiden kopan sekizinci milletvekili oluyor. Çetin’in istifasıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 319’a düşecek. Milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın dilekçesi ise halen AK Parti Grup Yönetim Kurulu’ndan Meclis Başkanlığı’na iletilmediği için işleme alınmadı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim