• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

İstifa eden Uşak OSB Başkanı Yıldırım hakkındaki suçlamaları reddetti

İstifa eden Uşak OSB Başkanı Yıldırım hakkındaki suçlamaları reddetti
Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB)'nin, birkaç gün önce istifa eden Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Başkan Yardımcısı Mehmet Sesli ve Denetim...

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB)'nin, birkaç gün önce istifa eden Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Başkan Yardımcısı Mehmet Sesli ve Denetim Kurulu Üyesi Barış Altınordu, avukatları aracılığıyla ortak bir açıklama yaparak, UOSB Başkanlığı'nı başka amaçlar için kullandıkları iddiasını reddettiler. Bu kişiler, 14 Ekim 2015 tarihinde ev ve işyerlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Açıklamada şöyle denildi: "Müvekkil Ali Yıldırım ve UOSB'deki çalışma arkadaşlarının başarılı çalışmaları gözardı edilerek, OSB başkanlığını değişik amaçlar için kullandıkları iddia edilmektedir. Müvekkillerimize yöneltilen bu suçlamaların, kesinlikle hukuki dayanağı yoktur. Atılan bu iftiralar üzerine müvekkillerimiz, soruşturmayı yürüten savcının, polisin ve hakimin önünü açmak için istifa etmişlerdir. UOSB ile ilgili bütün yapılan çalışmalar ve hesaplar, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde denetlenebilir. Müvekkillerimiz, yönetimi bırakarak, kendilerini suçlayan bu makamların arştırmalarını ve gerçekle alakası olmayan suçlamalarla ilgili hakikatin önünü açacaktır. Müvekkillerimizin, UOSB yönetimiyle ilgili hiçbir hesabı yoktur. Bu konuda gerek adli makamların, gerekse OSB ile ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarının gereken incelemeleri en kısa sürede yapılması için çağrıda bulunuyoruz."

UOSB'yi Türkiyede örnek gösterilen bir yer haline getirdiklerini, yine avukatları aracılığıyla bildiriren Ali Yıldırım ise şunları kaydetti: "Birlik ve beraberlik içinde 12 yıldır UOSB Başkanlığı'nda görev yaptığımız, Uşakımız'ın ilk ve Türkiye'de örnek merkezî arıtma tesisi yaptığımız, Türkiye'nin örnek itfaiye teşkilatını kurduğumuz, Türkiye'nin örnek başkanlık binasını yaptığımız, finans merkezi, iş ve ticaret merkezi, sosyal tesis alanları, çevre temizlik ekibi, özel güvenlik ekibi, Uşak Gümrük Müdürlüğü, 112 Acil Servis, sanayicilerimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını giderdiğimiz ve yerel yönetimlerin, belediyelerin sunduğu hizmetlerin hepsini bölge sanayicimize sunduğumuz UOSB, son 12 yılda altyapı, üstyapı, enerji yatırımları, çevre yatırımları, sosyal tesis alanları yatırımları ve ikinci bölge yatırımlarıyla devletimizden ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan hiç destek almadan, bölge sanayicilerimizin desteğiyle yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin yükselen yıldızı olmuştur. Enerji tüketimimiz 13 milyon kilowatken şu anda 42 milyon kilowata çıkmıştır. İstihdam verilerimiz 5 bin 850 iken şu anda 1 milyon 300 bin kişiye ulaşmıştır. Doluluk oranımız, yüzde 55 iken şu anda yüzde 93'e ulaşmıştır. 291 adet olan Türkiye'deki OSB'ler arasında enerji tüketiminde 12., istihdam verilerinde 26. sırada olmanın haklı gururunu, bölge sanayicimiz ve Uşak olarak yaşadık. Türkiye'de yatırım için tercih edilen bir bölge haline geldik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarla hedefimiz, üçüncü bölge genişleme alanı ile Türkiye'deki 291 OSB arasında bütün verilerde ilk 10 OSB arasına girmektedir. Bu başarımız OSB Üst Kurulu'nun dikkatini çekmiş ve iki dönem üst üste Ali Yıldırım olarak yönetime seçilip, hem Uşak'ı hem de İç Ege Bölgesi'ni temsil etmenin gururunu yaşamaktayım. Yatrırmlar sonucunda kira gelirleri artan bölgemiz, şu anda sanayicimizden çok az aidat alarak hizmetlerine devam etmektedir. Bu yatırımlar ve hizmetler, tabii ki bölge sanayicimizin desteği ve katkılarıyla olmuştur. Tüm sanayicilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim