• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

İstifa Eden AK Parti Bilecik İl Başkanından İlk Açıklama Geldi

İstifa Eden AK Parti Bilecik İl Başkanından İlk Açıklama Geldi
Görevinden istifa eden eski AK Parti Bilecik İl Başkanı Av. Kadir Bayrak, istifasının ardından bir basın açıklaması yaparak, görevinden af talebinin...

Görevinden istifa eden eski AK Parti Bilecik İl Başkanı Av. Kadir Bayrak, istifasının ardından bir basın açıklaması yaparak, görevinden af talebinin parti yetkilerince uygun görüldüğünü belirtti.

Kadir Bayrak, yaptığı açıklamada, 31 Ocak 2015 tarihinden bu yana yürüttüğü AK Parti Bilecik İl Başkanlığı görevinden 22 Mart 2016 günü istifasını talep ettiğini söyledi. 28 Mart 2016 günü partisinin bölge sorumlusu ve il koordinatörü milletvekillinin Bilecik'e gelerek yeni il başkanı atanması hususunda gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Bayrak, "Yeni il başkanımız en geç 10 gün içinde atanacak ve yönetimini teşekkül ettirecektir. Öncesi ve sonrasıyla hayli yoğun çalışmalar gerektiren iki genel seçimden sonra, bu süreçte fazlasıyla ihmal ettiğim aileme, işime ve kendime vakit ayırmak amacıyla görevden af talebinde bulundum. Buna rağmen görevden af talebim, il genel meclisi başkanlığı seçimleriyle alakalandırılmaya çalışılmıştır. İl genel meclisi seçimleriyle ilgili husus, il yönetiminde görüşülmüş bir mevzu değildir. Bu konuyla ilgili olarak il genel meclisi üyelerimizle, parti tüzüğümüz gereği grup başkanı sıfatıyla başkanlık ettiğim, milletvekilimizin de hazır bulunduğu bir toplantı icra edilmiş, 11 Ak Partili il genel meclis üyesi ile tek tek görüşülmüş ve çıkan adaylar arasından gizli oyla seçim yapılarak en çok oy alan arkadaşımız 4 Nisan'da yapılacak meclis başkanlığı seçiminde desteklenmek üzere grup kararı alınmıştır. Yine il genel meclisi başkanının ve üyelerinin aldıkları maaş, devlet tarafından kanunlar ve ilgili mevzuata göre hesap edilip ödenen ücretlerdir. Devlet tarafından tayin ve takdir edilen ücretle ilgili olarak hiç kimse yorum yapma hakkına sahip olamaz. Milletvekilimiz Halil Eldemir ve il genel meclisi başkanımız Serkan Yıldırım, çalışkanlıklarıyla kendilerini ispat etmiş ilimizin iki değeridir. Bu süreçte kendileriyle çalışmaktan büyük bir haz duyduğumu ve her ikisiyle de aramda herhangi bir kırgınlık olmadığını belirtmek isterim. İl başkanlığım süresince çalışmalarıma destek veren bütün dava arkadaşlarıma ve gönül dostlarına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim