• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

İstenmeyen Kilolardan Kurtulmak İçin Uyarılar

İstenmeyen Kilolardan Kurtulmak İçin Uyarılar
Batman'ın tanınmış spor antrenörlerinden Murat Atılgan, istenmeyen yağlardan kurtulmanın tek yolunun fiziksel aktiviteden geçtiğini söyledi.

Batman'ın tanınmış spor antrenörlerinden Murat Atılgan, istenmeyen yağlardan kurtulmanın tek yolunun fiziksel aktiviteden geçtiğini söyledi.

Batman'ın tanınmış spor antrenörü Murat Atılgan, uzun ve hareketsiz geçen kış gecelerinde alınan kilolardan kurtulmak için tavsiye ve uyarılarda bulundu. Fiziksel aktiviteyi arttırıp bazı yanlış beslenme alışkanlıklarının terk edilmesi gerektiğini belirten Atılgan, "Kış aylarında gecelerin uzun olması ve havanın soğuk olması nedeniyle insanlar dışarı çıkmayıp, zamanlarının çoğunu evde televizyon başında geçirerek daha fazla yemek ve abur cubur tüketmesinden dolayı istenmeyen kilolara davetiye çıkarmışlardır. İstenmeyen yağlardan kurtulmanın tek yolu fiziksel aktiviteyi artırmaktır" dedi.

Atılgan, kış kilolarından kurtulmak için bazı tavsiyelerde bulundu. Sıcak havaların değerlendirilerek haftada 3-4 gün spor yapılıp sağlıklı bir diyet programı eşliğinde fazla kilolardan kurtulunabileceğini dile getiren Atılgan, "Özellikle şeker barındıran yiyeceklerin ve işlenmiş yani un haline getirilmiş tahıl ürünlerinin vücutta yağlanmaya sebep olduğu için bunlardan uzak durulması gerekiyor. Kilo problemi olanların yüksek şeker barındıran meyveler yerine daha çok sebze tüketmesi öncelikle şart. Ayrıca günde en az 2-2.5 litre sıvı tüketmemiz de oldukça önemli. Spor merkezimize başvuran üyelerimizin öncelikle vücut ölçülerini alıyoruz. Bu ölçümleri ayda bir tekrarlayarak gelişimlerini takip ediyoruz. Kişinin yaşına kilosuna ve sağlık durumuna göre beslenme programları hazırladıktan sonra kişinin amacına göre antrenman programları da veriyoruz. Salonumuzda bulunan tamamı yeni ve son teknoloji ekipmanlarla kaliteli bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Ayrıca; sauna, buhar odası, şok duş ve vitamin bar gibi diğer hizmetlerimizle sporu daha eğlenceli bir hale getiriyoruz. Böylelikle spor yapmanın önündeki zaman paradoksuna son veriyoruz. Unutmayalım ki sporu sadece kilo vermek için değil, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yapmamız lazım"" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim