• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

İşten Atılan İşçiler İşe Dönmek İçin Eylemde

İşten Atılan İşçiler İşe Dönmek İçin Eylemde
İşten atılan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası üyesi iki işçi fabrika önünde eylemini sürdürüyor.

İşten atılan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası üyesi iki işçi fabrika önünde eylemini sürdürüyor.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde armatür alanında faaliyet gösteren bir fabrikadan iki işçinin işten atılması neticesinde işçiler eyleme geçti. DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, Birleşik Metal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı ve üyelerinin de destek için hazır bulunduğu eylemde DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye işçiler Taha Aslan ve Asude Balcı, sendikalı olduktan sonra işten atıldıklarını dile getirerek, konuyla ilgili bilgi verdiler. İşçilerden Taha Aslan, 31 Mart'ta işyerinde yeterli çoğunluğu sağlayıp sendika üyeliği ile ilgili yazıyı yazdıktan sonra, işveren tarafından 1 Nisan'da, performans düşüklüğü, çok rapor alındığı gibi gerekçeler gösterilerek işten atıldıklarını belirtti.

Atılmalarının sendikalı olmalarından hemen sonraya denk gelmesinin çalışma durumlarıyla hiçbir ilgisi olmadığını gösterdiğini aktaran Aslan, 248 kişilik çalışanın olduğu işyerinde yüzde 40 sendika kotası olmasına rağmen yüzde 50'yi de geçtiklerini dile getirdi. Aslan, işten atılmalarının, Anayasal hakları olan sendika üyeliğine karşı işveren tarafından, sendika üyeliğini caydırma amaçlı yapılan bir girişim olduğunu ifade ederek, "Şu anda sendikalı olanları ve olmayanları ayırt etmek için işçilere kağıt imzalatmak istiyorlar ama işyerinde de direniş devam ediyor. Ama işçiler önümüze ne getirirlerse getirsinler vazgeçmeyeceğiz diyorlar" şeklinde konuşarak direnmeye devam edeceklerini söyledi.

İşçilerle beraber pankart eyleminde bulunan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Arı da yasal haklarını kullandıkları için işçilerin işten atıldıklarını dile getirerek "Birleşik Metal İş'in tabelası içeri girene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim