• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

İşten atılan cam sanayi işçileri kendi sendikalarını işgal eylemi başlattı

İşten atılan cam sanayi işçileri kendi sendikalarını işgal eylemi başlattı
İşten çıkarıldıkları için bir süredir eylem yapan cam sanayi işçileri, Kristal-İş Sendikası Genel Merkezi'nin kendilerine sahip çıkmadığını öne...

İşten çıkarıldıkları için bir süredir eylem yapan cam sanayi işçileri, Kristal-İş Sendikası Genel Merkezi'nin kendilerine sahip çıkmadığını öne sürerek, sendikanın Mersin Şubesi'ni işgal eylemi başlattı.

Haksız yere işten çıkarıldıklarını öne süren 20 cam sanayi işçisinin 78 gün önce başlattıkları eylem sürüyor. Kristal-İş Genel Merkezi'nin kendilerine sahip çıkmadığını iddia eden ve sendika genel merkezi önüne kurdukları çadırların sökülerek atılmalarına öfkelenen işçiler, bu defa sendikanın Mersin şubesinde işgal eylemi başlattı. 8 işçi, Mersin Kristal-İş Sendikası'nı işgal etti. "Genel Merkez şaşırdı, sabrımızı taşırdı" sloganları atan işçiler sendika yönetimine tepki gösterdi.

"YÖNETECEKSENİZ ADAM GİBİ YÖNETİN"

İşçiler adına açıklama yapan Yaşar Akkol, eylemlerinin 78. gününde genel merkezlerinin bekleneni yaparak Çevik Kuvvet'e çadırlarını yıktırarak, arkadaşlarını dışarı attığını ifade etti.

Genel merkezin çadırdan rahatsız olduğunu iddia eden Akkol, "Normalde bir sendikacı, sendikayı yöneten kişiler için, çadır onlar için gurur kaynağı olması lazım. Kendilerini sorgulamaları lazım. Bu çadır niye buraya kuruldu. Niye işverenin oraya kurulmadı diye sorgulamaları gerekirken "Gidin İkiz Kuleler'in, Şişecam'ın orada çadır kurun" dediler. Biz de tamam dedik, buyurun birlikte gidelim çadırı kuralım. Biz açlık grevini orada yapalım. Beraber gidelim dedik. "Yok siz gidin biz destek olmaya geleceğiz" dediler. Türkiye'deki sendikacılığın geldiği noktayı özetliyorum." şeklinde konuştu.

Bugünden itibaren 5 -6 arkadaşlarının orada sendika binasında eylemlerini sürdüreceğini anlatan Akkol şöyle devam etti: "Bizler de burada Kristal İş Sendikası'nı işgal eylemi başlatıyoruz. Yani kendi evimizi işgal ediyoruz. Bugünden itibaren Kristal- İş Sendikası bizim kontrolümüzde olacak. Artık yeter, yönetemiyorlarsa yöneteceğiz. Ya da adam gibi yönetecekler."

Bu süreçte Mersin Şubesi'nin kendilerine elinden gelen desteği sağladığını anlatan Akkol "Ama onun da desteği bir yere kadar. Bu eylem Mersin Şubesi'ne yapılmış olarak algılanmasın. Bu tamamen Genel Merkez'e karşı yapılmış bir işgaldir. Bu böyle bilinsin. Buradan genel merkeze sesleniyorum, gelin TOMA'larla, Çevik Kuvvet'le bizi buradan dışarı atın." ifadelerini kullandı.

İşten atılan cam sanayi işçileri kendi sendikalarını işgal eylemi başlattı

İşten atılan cam sanayi işçileri kendi sendikalarını işgal eylemi başlattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim