• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

İste’de Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

İste’de Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı
Hatay'ın İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Gaziantep Üniversitesi arasında teknoloji transfer protokolü imzalanarak, teknoloji transfer ofisi açıldı.

Hatay'ın İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Gaziantep Üniversitesi arasında teknoloji transfer protokolü imzalanarak, teknoloji transfer ofisi açıldı.

İSTE Rektörlük binasında düzenlenen programda konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca, ülkelerin ve devletlerin tek bir hedefinin olduğunu, bunun da insanları refah içerisinde yaşatmak ve mevcut bulundukları ortamları iyileştirmek olduğunu söyledi.

Refahı arttırmanın ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmenin yolunun üretimden geçtiğini belirten Topaca, şöyle devam etti:

"Bizlerde ülke olarak son dönemde hakikaten üretim konusunda adımlarını sıklaştırmış, başarılarını arttırmış ve dünyada ağırlığını gittikçe daha fazla hissettiren bir ülke durumuna geliyoruz. Tabi ki son zamanlarda yaşanan ekonomik krizlerin bizleri teğet geçmesinin altındaki faktörde üretimdeki başarımız olduğunu düşünüyorum. Şöyle dünyaya baktığınız zaman da bu krizlerden etkilenen en az ülkeler üretim yapan ülkelerdir. Konuşmamın başında söylediğim gibi refahın kaynağı bazı ülkelerde üretim ve alın teri, bazı ülkelerde de finansa dayalı bir zenginlik vardır. Finansa dayalı zenginliğin olduğu yerler bu krizlerden daha fazla etkilenen ülkelerdir. Fakat üretim ağırlıklı ülkeler ise bu krizlerden daha az etkilenen ülkelerdir."

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de yaptığı konuşmada, İskenderun'un önemine vurgu yaparak "Doğu Akdeniz'in başladığı İskenderun Körfezi, şuan ki siyasal dış politikaya da baktığımız zaman dünyada önemli bir merkez olduğunu görebiliyoruz" dedi.

İSTE olarak bu öneminde farkında olduklarının altını çizen Dereli, "Vizyonlar ortaya konulabilir ama bu vizyonları gerçekleştirmek içinde çok çalışmaya ihtiyaç var. Dolayısıyla denizin başladığı bir yerden başlamak istedik. Ana şemsiye olarak bütün kısa, orta ve uzun vadede altını doldurmaya çalışacağımız "Teknoversite" olarak projemizi açıkladık. Bundan sonraki yapacağımız alt projeleri de bu şemsiye projenin içerisinde ve bunun altında yapmaya karar verdik. "Teknoversite" teknoloji ve üniversite kelimelerinden oluşuyor dikkat ettiyseniz. Bununda tescili de üniversitemiz tarafından yaptırılmış durumdadır. Dünyada da eşsiz" diye konuştu.

Amanos Tüneli projesine değinen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun ise Amanos Tüneli'nin bölgedeki bilgi birikiminin ve şehirlerarası bağı birleştirme konusunda çok büyük etkisi olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından İskenderun Teknik Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi arasında protokol imzalanarak, İSTE Teknoloji Transfer Ofisi açıldı.

İste’de Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

İste’de Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

İste’de Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim