• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

İşte yeni iPhone 6'nın kamera özellikleri

İşte yeni iPhone 6'nın kamera özellikleri
Teknolojiyi tutkunlarının aylardır merakla beklediği iPhone 6 dün tanıtıma sunuldu.

Daha yüksek bir çözünürlük değeri bekleyen kullanıcılar için kötü bir haberimiz var. İki yeni model daha öncekiler gibi 8 milyon piksellik iSight kameraya sahip. Ama hemen üzülmeyin, kameranın sensörü yenilenmiş ve 1.5µ piksel yapısına sahip hale getirilmiş. Kameraların diyafram değeri ise f/2.2.Dün iki yeni model tanıtıldı: iPhone 6 (4.7 inç – 1334×750 piksel) ve iPhone 6 Plus (5.5 inç – 1920×1080 piksel). En çok merak edilen soruların başında ise, fotoğraf ve video çekme özelliklerinde ne gibi yeniliklerin ve iyileştirmelerin yapıldığı geliyordu. Biz de bu yeni modellerin fotoğraf ve video özelliklerini sizler için inceledik.
1-082.jpg

Yeni kameraların otofokus hızları dikkat çekici şekilde iyileştirilmiş. “Focus Pixels” özelliği ile çok daha hızlı ve doğru otomatik netleme yapılabiliyor. Ayrıca daha iyi otomatik HDR çekimler mümkün hale gelmiş.

iPhone 6 kamera2

True Tone flaş ise, fotoğraflarda daha doğal ve doğru renklere sahip flaşlı fotoğraflar çekebilmenize yardımcı oluyor.
Yeni iPhone 6’lar 64-bit mimari ve A8 işlemci ile önceki modellere göre daha hızlı bir görüntü işleme imkanına sahip. Elde, düşük ışık şartlarında yapılan çekimlerde meydana gelebilecek titremelerin önüne geçilmiş. Bu iyileştirme iPhone 6 Plus modelinde “optik görüntü stabilizasyonu” sayesinde çok daha sağlıklı bir hale getirilmiş.

2-053.jpg
iphone6_on

iSight kamera içerisinde beş bileşenli mercek sistemi ile çok daha doğru poz denetimi de sağlanmış. Ayrıca safir kristal mercek kapağı çizilmelere ve darbelere karşı daha dayanıklı… Panorama modu, arka arkaya çekim, dokunarak netleme, fotoğraflara konum bilgisi ekleme ve zamanlayıcı modu gibi pek çok yenilik de yine yeni modellere birlikte geliyor.
Yeni iPhone 6 modellerinde belki de en önemli gelişmelerden biri video çekim özellikleri… Daha iyi ve kaliteli videolar çekmeyi kolay hale getirmek için; hızlandırılmış video modu, saniyede 60 kare 1080p HD video ve saniyede 240 kare ağır çekim video gibi yeni özellikler eklenmiş.

3-029.jpg
iphone6_lifestyle_large

iPhone 6 ile çekilmiştir. ISO 40 – f/2.2 – 1/1000sn
Sonuç olarak özetle, yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın kameralarının önceki modellere oranla çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Gerek yeni sensör yapısı, geliştirilmiş flaşı, oto fokus özellikleri ve diğer tüm yenilikler pek çok kullanıcı için yine vazgeçilmez olacak. Ancak, sadece iPhone 6 Plus’da kullanılan optik görüntü stabilizasyonu özelliği ve 1920×1080 piksel ekran çözünürlüğü bu modeli tercih etme yönünde kendisine artı puan kazandırıyor. Tabi 5.5 inç’lik bir telefonla eskisi kadar rahat fotoğraf çekilebilir mi bakmak lazım. Şunu da hemen söylememiz gerekiyor ki iPhone 6 Plus modeli daha çok video çeken kullanıcıların tercihi olacak gibi görünüyor.

4-017.jpg
iphone6_poz

Fotoğraf Özellikleri:
1.5µ pikselli yeni 8 megapiksel iSight kamera
Focus Pixels özelliğine sahip otomatik netleme
ƒ/2.2 diyafram
Optik görüntü stabilizasyonu (yalnızca iPhone 6 Plus'ta mevcut)
True Tone flaş
Beş bileşenli mercek
Hibrit kızılötesi filtre
Arka aydınlatma sensörü
Safir kristal mercek kapağı
Otomatik görüntü stabilizasyonu
Fotoğraflarda otomatik HDR
Geliştirilmiş yüz algılama
Pozlama denetimi
Panorama (43 megapiksele kadar)
Arka arkaya çekim modu
Dokunarak netleme
Fotoğraflara konum bilgisi ekleme
Zamanlayıcı modu
iphone6_app

5-013.jpg
Video Özellikleri:

1080p HD video kaydı (30 fps veya 60 fps)
True Tone flaş
Ağır çekim video kaydı (120 fps veya 240 fps)
Hızlandırılmış video kaydı
Sinematik video stabilizasyonu
Kesintisiz otomatik netlemeyle video kaydı
Video kaydederken fotoğraf çekme
Geliştirilmiş yüz algılama
3 kat yakınlaştırma
Videolara konum bilgisi ekleme

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim