• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

İşte Vestel'in yüzde 100 yerli akıllı telefonu

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan Almanya IFA’ya damga vuran Vestel ilk yerli telefonlarını tanıttı.
Beklenen yerli telefonlar çıktı IFA’ya ilk kez katılan Vestel, büyük bir sürpriz yaparak tasarım ve üretimi yüzde 100 yerli olan akıllı telefonlarını görücüye çıkardı. Şirket, kısa süre sonra seri üretime başlayacağını açıkladı. 4.3, 4,7 ve 5 inçlik telefonlar Ocak 2014’te Türkiye'de satışa çıkacak.
 
HEDEF DÜNYADA İLK 5'E GİRMEK
 
Vestel, Avrupa’nın en büyük tüketici fuarı Berlin IFA’da, 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı yüzde 100 Türk tasarımı akıllı telefon ailesini görücüye çıkardı. Fuarda Android işletim sistemli 4.3”, 4.7” ve 5” ekranlı üç farklı çalışan prototipi sergileyen Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan dünyada ilk 5’e giremeyecekleri bir alanda iş yapmayacaklarını belirtti.
 
MANİSA'DA ÜRETİLECEK
 
Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre şu an için ismi belli olmayan Vestel akıllı telefon ailesi orta ve üst segmentte ürünler barındıracak. Firmanın Manisa fabrikasında aralık ayında seri üretime başlanacak ve ocak ayında akıllı telefonlar raflarda yerlerini almış olacak. Turan Erdoğan şu an için telefonların fiyatını açıklamazken her alanda Uzakdoğu firmalarıyla rekabet ettiklerini bunun için akıllı telefonda da rekabette sorun çekmeyeceklerini ifade etti.
 
İHRAÇ DA EDİLECEK
 
Erdoğan, çok büyük rakipler olmasına rağmen akıllı telefon ihracatı için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle görüşmelere başladıklarını da söyledi. Vestel akıllı telefon kullanıcıları V Store’dan söz konusu uygulamaları indirebilecek.
 
"DEVLET DESTEĞİ ÖNEMLİ TEŞVİK İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ"
 
Erdoğan, üretimde devlet desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, “Teşvik için çeşitli görüşmelerimiz oldu. Şu anda da devam ediyor” diye konuştu.
 
"YAĞLI GÜREŞ OYUNU ÜRETEBİLİRİZ"
 
İnsanları cezbetmek için lokal bir esintiye de ihtiyaç duyulduğunu belirten Erdoğan, “Akıllı televizyonda imsak saatleri uygulamamız çok beğenildi. Telefon için de mesela bir yağlı güreş oyunu üretebiliriz’ diye konuştu.
 
Cihaz daha sonra Avrupa, Guney Amerika ve Ortadoğu’da satılacak. Android 4.2 Jelly Bean’li cihazlarin 5 inçlik amiral gemi modelinin özellikleri şöyle:
 
12 MEGAPİKSEL KAMERASI VAR
 
*1280x800 piksel 
*1.2 Ghz Quad Core işlemci 
*2 GB RAM
*Android 4.2 işletim sistemi 
*12 Megapiksel arka kamera, 2 Megapiksel ön kamera 
*Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
 
Sony QX serisi kamera lenslerini tanıttı
 
IFA’da Vestel ve Arçelik şov
 
iPhone 5S'in parmak izi sensörü sızdı
 
2014'e damga vuracak telefonlar
 
Yahoo yeni logosunu tanıttı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim