• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İşte teröristlerin kaçmak için kullandığı tünel

İşte teröristlerin kaçmak için kullandığı tünel
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tespit edilen ve teröristlerce kullanılan tünellerin görüntüleri ortaya çıktı.

Bir insanın rahatlıkla hareket edeceği genişlikte olan tüneldeki tarihi taşlar dikkat çekti. Bir türbenin altından girilen tünelin, ilçenin farklı noktalarında çıkışlarının olduğu ileri sürüldü.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Adını etrafını çeviren binlerce yıllıksurlarından alan ve içerisinde onlarca tarihi cami, kilise, han ve ev bulunduran Sur ilçesinde, teröristlerin kazdığı hendek ve kurdukları barikatlar yüzünden 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 78’inci gününde devam ediyor. İlçede, yasakla birlikte asker, polis ve korucularının katılımıyla başlatılan operasyonlar da sürerken, İHA kameraları, varlığı konuşulan ve yakalanan teröristlerin ifadeleri doğrultusunda tespit edilen ancak nerede olduğu bilinmeyen tünellerden birine girdi.

TÜNELE, BİR TÜRBENİN GİZLİ BÖLÜMÜNDEN GİRİLİYOR

Doğduğundan beri Sur ilçesinde ikamet eden ve ilçeyi karış karış bildiğini anlatan 69 yaşındaki bir vatandaşın rehberliğinde, bir türbede bulunan gizli bölmeden girilen gizemli tünelin farklı noktalarda çıkışlarının olduğu ileri sürüldü. Bir insanın rahatlıkla hareket edeceği genişlikte olan tünelin içerisindeki tarihi taşlar da dikkat çekti. İHA tarafından görüntülenen tünelin teröristlerin yasaklı bölgeye giriş ve çıkış yapmak için kullandığı tünellerden biri olduğu belirtildi.

“TÜNELLER ÇOK ESKİDEN BERİ VAR”
 
İHA’ya rehberlik yapan Sur sakini, tünelin teröristler tarafından kazılmadığını belirterek, “Buradaki tüneller çok eski tarihlerden beri var. Bunlar teröristler tarafından kazılmamış ama onlar kullandılar buraları. Bir ucu Saraykapı, bir ucu da Mardin Kapı civarından çıkıyor bu tünellerin. Başka çıkışları da var ama ben bilmiyorum. Bize babalarımız anlatıyordu bu tünelleri. Bu girişi de daha ben küçükken bir komşumuz göstermişti” dedi.
Öte yandan, Sur’daki tünellerden bazı tarihi kaynaklarda da bahsedilirken, tünellerin ilk olarak milattan sonra 639’da kullanıldığı tahmin ediliyor. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim