• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

İşte polisin yeni silahı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polislere 3 günlük eğitimin ardından elektroşok silahı dağıtıldı.
7 metreye kadar etkili silahlar başta kadına şiddet uygulayanlar olmak üzere birçok suçluya karşı kullanılacak. Silahların en büyük özelliği hedefteki kişiyi 10 saniye sersemletmesi kalp hastaları dahil kimseyi öldürmemesi.
 
Polislerin uğradığı saldırılar ve karşı karşıya kaldığı zor durumlarda kullanması için Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 20 adet elektroşok silahı gönderildi. Silahları kullanacak olan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü personelinden 54 kişiye eğitim verildi. 3 gün süren eğitimde polislere silahları yakındaki ve uzaktaki hedeflerine karşı nasıl kullanacağı öğretildi. Şu anda sınırlı sayıda olan silahlar ekipler tarafından bugünden itibaren kullanılmaya başlanıyor.
 
7 METREYE KADAR ETKİLİ
 
Yetkililer, silahların özellikle kadına şiddet olayları, rehin alma olayları, polise mukavemet, intihar gibi başlıca olaylarda kullanılacağını belirtti. Kullanımı kolay olan silahlar 7 metreye kadar etkili. Polis, hedefteki kişiyi uyardıktan sonra lazerle şüphelinin üzerinde ateş edeceği yeri belirliyor. Ateş edilecek noktanın 10 cm üstü ve altında boşluk olmaması gerekiyor. Boşluk olması durumunda silahın suçluya  bir etkisi olmuyor. Tetiğe bastığında ise suçlu aldığı şok dalgalarıyla 10 saniye boyunca sersemleşiyor. Silahın kalp hastaları dahil kimseyi öldürmediği sadece sersemlettiği belirtildi. Silahlara takılan  bir kameranın ise olay sırasında olan biten herşeyi kaydettiği bildirildi.
 
İşte silahın genel özellikleri:
 
Elektroşok silahları 7 metreye kadar etkili.
 
Hedef seçtiği kişiyi şok dalgalarıyla 10 saniye sersemletiyor.
 
Sudaki insan dahil hiç kimseye karşı öldürücü özelliği yok.
 
Bir kişiye 24 saat içinde 3 kezden fazla kullanıldığında zarar verebilir.
 
Silahın üzerindeki kamera sayesinde atış anı kaydediliyor.
 
Kamera bir saate kadar kayıt yapabiliyor.
 
Silah elektrikle şarj oluyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim