• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

İşte Philips’in ilk 5K ekranı!

İşte Philips’in ilk 5K ekranı!
Philips’in ilk 5K ekranı, Quad HD’den dört kat fazla çözünürlük ile ultra doğru detay ve netlik sunuyor.

Philips Monitörlerinin marka lisans ortağı MMD, UltraClear 5K çözünürlüklü yeni bir ekranı piyasaya çıkarıyor. 14.7 milyon piksele (5,120 x 2,880), 5K çözünürlüğe sahip Philips 275P4VYKEB ekranı, Quad HD’den dört kat daha fazla pikseli ve Ultra HD’nin yüzde 50’sinden fazlasını sığdırarak, ultra ayrıntılı bir netlik ve keskinlik sunup deneyimli grafik profesyonellerini bile şaşırtarak onlara keyif veriyor. 27 inçlik yeni ekran, fabrika ayarlı % 99 Adobe RGB, % 100 sRGB renk alanı ve bir milyar renk sağlayan PerfectKolor Teknolojisi’yle de donatıldı.

Ultra keskin, ultra net, ultra profesyonel: 5K netliği

En yeni 5K çözünürlüğü, ekran alanına 4K bir monitöre kıyasla ekstra 1,000 yatay ve 700 dikey piksel  sığdırarak yoğun kullanıcıların daha üretken ve etkili şekilde çalışmalarına yardımcı olacak ek bir alan yaratıyor – örneğin, fotoğraf serisini ya da profesyonel grafikleri karşılaştırmak ya da sadece bir e-posta penceresini açık tutmak için fazladan bir CAD aracı penceresi için alan var. Bu durum, pek çok görev için ikinci bir ekranı da gereksiz kılıyor, böylece verimliliğin artması da sağlanıyor, ne de olsa kullanıcılar gözlerini tek bir ekranda tutabiliyorlar. Ekran, sahip olduğu ileri PLS teknolojisi sayesinde, 178 derecelik ekstra geniş görüntüleme açıları da sunarak neredeyse her açıdan bıçak gibi keskin görsellerle görüntüleme doğruluğu sağlıyor. MMD Philips monitörleri Avrupa Ürün Müdürü Albert Ulfman şunları söyledi: “5K çözünürlük ile, profesyonel kullanıcıların grafik ve mühendislik uygulamalarının zorluğunun üstesinden gelebilecek uzun vadeli güvenilirliğe sahip yüksek kalitede bir ekranın keyfini çıkarmalarını sağlıyoruz. 5K Ultra HD, her küçük ayrıntıyı, keskin ve net bir şekilde gösteriyor.”

Eksiksiz sonuçlar için PerfectKolor

Süper ayrıntılı çözünürlüğe sahip bir ekran seçen profesyoneller, büyük olasılıkla renk doğruluğu konusunda da bir o kadar talepkâr olacaklardır. Tutarsız renk onlar için söz konusu bile olamaz. PerfectKolor ile, yeni 5K ekran %99 Adobe RBG ve %100 sRBG tutarlılığına sahip fabrika ayarlı renk sunuyor – böylece kullanıcılar her rengin tam olarak gerekliliklere uyduğundan tamamen emin olabilirler. Üstelik renk sadece doğru değil, aynı zamanda akıcı ve muhteşem. 10 bit renk desteği ile yeni ekran, zengin renk derinliği sunuyor  ve bir milyardan fazla farklı rengi temsil edebiliyor – bu da, gözün ayırt edebileceğinden çok daha fazlası demek. 12 bitlik dahili işlemi sayesinde, renkler kademelenme olmadan ya da kademeli renk geçişi etkileri sorunu olmadan akıcı ve doğal bir şekilde tekrar yaratılıyor.

Profesyonellerin çalışma biçimlerine göre tasarlandı

Harika, doğru bir renk ve 5K çözünürlük sunmasının yanı sıra, bu ekran aynı zamanda profesyonel kullanıcıların çalışmalarına uyacak bir dizi özellik ile de tasarlandı. Bu özellikler arasında iş arkadaşları ve müşterilerle işbirliği yapmak ve bir şeyler paylaşmak için webcam ve mikrofon, bir de gerçeği andıran ses üretimi için dahili hoparlörler de var. Flicker-free teknolojisi saatler süren ayrıntılı çalışmadan sonra bile gözleri dinç tutuyor ve eğilebilen, sağa sola dönebilen ve bireysel tercihlere göre yüksekliği ayarlanabilen SmartErgoBase, maksimum görüntüleme rahatlığını garantiliyor. Aynı zamanda masaüstünde daha fazla alan açarak kabloları da derli toplu tutuyor.

Profesyonel ortamlarda sık rastlanan veri yoğun grafik uygulamaları için veri kaynaklarıyla verimli bir şekilde bağlantı kurabilmek gereklidir. İşte bu yüzden yeni ekran, USB 2.0’ın 10 katı hızda, saniyede 5 GByte iletim hızına sahip USB 3.0’ı da destekliyor. Ayrıca süper hızlı veri iletiminin yanında eş zamanlı olarak bir cihazın hızlı şarjını da mümkün kılıyor.

Yeni Philips 275P4VYKEB ekran,  1999 USD (KDV dahil) tavsiye edilen perakende fiyatından, Nisan başında piyasada bulunabilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim