• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

İşte Ozan Tufan'ın yeni takımı!

İşte Ozan Tufan'ın yeni takımı!
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transferi için soluk soluğa bir yarış verdiği Ozan Tufan'ın yeni takımı netleşti. 20 yaşındaki yıldız futbolcu, özel bir maddeyle Kartal oluyor.

Transferin gözde ismi Ozan Tufan, birkaç gün içerisinde Beşiktaş formasını giyecek gibi... 20 yaşındaki yıldız futbolcu için iki ezeli rakip Galatasaray ve Fenerbahçe'yle transfer savaşına giren Siyah-Beyazlılar, hedefe ulaştı.

Bursaspor'a daha önce yaptığı tekliflerde bir miktar para ve bazı oyuncuların bonservislerini öneren Fikret Orman ile ekibi, son görüşmede rakamı yukarı çekip işi bitirdi. Resmen açık artırmaya dönen transferde Beşiktaş son sözünü '7 milyon Euro' olarak söyledi.

Planlar çok başka

Beşiktaş'ın bu önerisi transferi sadece 'sıcak para' ile bitirmekte kararlı olan Bursaspor yönetimini de ikna etti. Ancak Beşiktaş, Bursaspor ve Ozan Tufan'ın menajeri Ahmet Bulut arasındaki pazarlıkların çok detaylı ve geleceğe yönelik planlar içerdiği ortaya çıktı.

Bursaspor cephesi 7 milyon Euro'luk teklifi kabul ederek masadan çekilirken, menajer Ahmet Bulut Beşiktaş'la ekstra bir pazarlık yaptı. Bulut, "Ozan Tufan 1 sezon Beşiktaş'ta forma giydikten sonra İspanya'nın Valencia kulübüne transfer olabilir" maddesinin yapılacak kontratta mutlaka yer almasını istedi.

Yapılan anlaşmaya göre Valencia önümüzdeki sezon sonunda Beşiktaş'a resmi transfer teklifinde bulunur ve Kartal'ın talep edeceği bonservis miktarını öderse, Ozan Tufan için İspanya macerası başlayacak.

Valencia böyle istedi

Peki transferin bu şekilde bitmesinin nedeni ne? İddialar şöyle: Valencia, Ahmet Bulut'la temas kurup Ozan Tufan'la ilgilendiğini bildirdi. Yapılan görüşmeler sonrasında Ozan Tufan'ın vitrine çıkacağı bir takımda oynaması gerektiği konuşuldu. Beşiktaş cephesi de transferde ısrarcı olunca taşlar yerine oturmuş oldu. Ozan'ın gündem olduğu her transferde en az 6.5 milyon Euro'luk bir bonservis bedelini hedefleyen Bursaspor Yönetimi de 'sıcak para' amacına ulaştı.

Alan memnun satan memnun!

A Milli Takım'a yükseldikten sonra önce şampiyonluk mücadelesindeki takımlar, sonrasında ise Avrupa'da futbol oynamayı kafasına koyan Ozan ile genç yıldızı birkaç yıl içerisinde iyi fiyatlarla pazarlamak isteyen menajer Ahmet Bulut da ortaya çıkan anlaşmadan hayli tatmin. Görünen o ki, bu transferde İspanyol ekibi Valencia da dahil olmak üzere masanın etrafındaki tüm kulüpler ve şahıslar hedefine ulaştı.

Ozan Tufan'ın transfer macerasının finalinde kaybedenler ise Galatasaray ve Fenerbahçe.. Bilindiği üzere Cim Bom, Melo'nun boşluğunu genç yıldızla doldurmak istemiş; Shakhtar Donetsk maçları sonrası da Fenerbahçe'nin genç futbolcuya olan ilgisi yeniden baş göstermişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim