• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İşte kabinenin sosyal medya karnesini

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK), bakanların sosyal medya karnesini çıkardı. Tablo dikkat çekici.
Onlar siyaset dünyasının en yoğun isimleri. Ancak kimi program arasında, kimi danışmanı vasıtasıyla, kimi de basın birimi kanalıyla sosyal medyadan seslerini duyurmayı ihmal etmiyor. Üstelik bazıları, birkaç dilde birden takipçilerine ulaşarak faaliyetlerini aktarıyor. Sözünü ettiğimiz isimler, Bakanlar Kurulu üyeleri. Mecra ise sosyal medya.
 
TAKİPÇİ REKORU BAŞBAKAN'IN
 
Başbakan Erdoğan, sosyal medyada en çok ilgi gören siyasetçi. Erdoğan'a ait hesaplar Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram'da yer alıyor. Ancak KDK, "Başbakan Erdoğan'ın resmi Facebook ve Twitter hesapları, parti kurmayları tarafından yönetiliyor" bilgisini paylaştı. Başbakan'ın, Facebook'ta 2 milyon 586 bine yakın takipçisi bulunuyor. Twitter'daki takipçi sayısı 3 milyon 578 bin 335'e ulaşmış durumda. Tweet sayısı ise 2 bin 500'e yaklaştı. Erdoğan'ın, Instagram'da 10 bin 979 takipçisinin yanı sıra, Youtube'de bin 361 takipçisi dikkat çekiyor. Erdoğan'ın, hayranları tarafından adına açılan onlarca sayfa da bulunuyor.
 
DAVUTOĞLU, ÜÇ DİLDE FAAL
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medyanın etkili kullanıcılarından biri. Davutoğlu'nun dikkat çeken yönü ise, Türkçe'nin yanı sıra, İngilizce ve Arapça Twitter hesaplarının da bulunması. Başbakan Erdoğan'ın ardından Twitter'da en çok takipçisi olan bakan Davutoğlu. Türkçe sayfasını 1 milyonu aşkın kişi takip eden Davutoğlu'nun İngilizce sayfasında 30 bin 500, Arapça sayfasında da 15 bin kişi takipçisi görünüyor.
 
EN ÇOK TWEET ATAN EROĞLU
 
KDK'nın verilerine göre, 14 bin 400'e dayanan tweet sayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu mecranın en faal ismi görünüyor. Kasım başı itibariyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 12 bin 691, AB Bakanı Egemen Bağış'ın da 10 bin 851 tweet'i bulunuyor. Takipçi sayısında ise Başbakan Erdoğan ve Davutoğlu'nu, 937 bine yaklaşan takipçisiyle AB Bakanı Egemen Bağış, 857 bini aşkın takipçiyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 600 bini aşkın takipçisiyle de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç izliyor. Mehmet Şimşek, Fatma Şahin ve Bekir Bozdağ da, Twitter'da takipçisi çok olan isimler arasında bulunuyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın ise hesapları bulunmasına karşın tweet'leri yok.
 
10 İSİM FACEBOOK'TA FAAL
 
Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra 9 bakan daha Facebook'ta faal. Kabine üyelerinin bu mecrada icraatlar ile resmi ziyaretlere ilişkin bilgileri, kısa yazılı metin ve çok sayıda fotoğrafı birlikte paylaştığı belirtiliyor. Videoları da paylaşan bakanlar arasında; Erdoğan'ın ardından Fatma Şahin'in 83 bin, Egemen Bağış'ın 82 bin, Veysel Eroğlu'nun 14 binden fazla beğenisi bulunuyor. Erdoğan Bayraktar, Faruk Çelik, Beşir Atalay, Ömer Çelik, Mehmet Müezzinoğlu ve Muammer Güler de, Facebook'çu bakanlar arasında.
 
INSTAGRAM VE YOUTUBE DA KEŞFEDİLİYOR
 
KDK, "Devletin zirvesi, fotoğraf ve video paylaşım mecrası Instagram ile video paylaşım platformu Youtube'u ise yeni yeni kullanmaya başladı. Instagram'da en çok takip edilen kabine üyeleri Başbakan Erdoğan, Fatma Şahin ve Bülent Arınç" bilgisini de verdi. Ayrıca Vidivodo, Flickr de son dönemde bakanların ilgi göstermeye başladığı mecralar arasında bulunuyor.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim