• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

İşte Emre Belözoğlu'nun cezası!

İşte Emre Belözoğlu'nun cezası!
Eskişehirspor maçında Yardımcı hakem Ekrem Kan'a "Allah belanızı versin" dediği gerekçesiyle oyundan atılan Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'na korkulan olmadı.

“Allah belanızı vermesin” diye bağırdığı kameralara net şekilde yansıyan milli oyuncu, ‘küfür’ ve ‘hakaret’ten ceza almaktan kurtuldu. Bugün kupada Kayseri’ye karşı oynayamayacak olan Emre Belözoğlu, ligdeki Balıkesirspor deplasmanında sahada.

Eskişehir maçının en kritik dakikasında gördüğü kırmızı kartla, beraberliğe zemin hazırlayan Emre Belözoğlu’nun cezası belli oldu.. Yardımcı hakem Ekrem Kan’a “Allah belanızı versin” dediği gerekçesiyle direkt olarak oyundan atılan kaptanın aslında “Allah belanızı vermesin” diye bağırdığı Lig TV kameralarına yansıdı. Buna göre ‘Küfür’ ve ‘hakaret’ten ceza almaktan kurtulan milli futbolcuya, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan 1 maç ceza çıkacak.

Yani bugün Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Kayserispor karşılaşmasında forma giyemeyecek olan 34 yaşınki futbolcu, Süper Lig’deki Balıkesirspor maçında sahadaki yerini alabilecek.

Emre'yi ağır bir cezadan kurtaran başka bir gelişme ise karşılaşmanın ardından orta hakem Tolga Özkalfa’yla yaptığı konuşmaydı. 4. hakemle “Tolga Hoca’yla konuşmak istiyorum” diye haber yollatan Emre, Özkalfa’dan “Buyursun gelsin” yanıtını alınca soluğu hakem odasının oradaki koridorda aldı.

‘KIRMIZI İÇİN YETER’

Tecrübeli yıldız “Hocam yemin ederim ki ‘Allah belanızı vermesin’ dedim. Bu hakaret de değil, küfür de. Tamamen yanlış anlaşıldım. Lütfen bana bu sözden atılan bir oyuncu göster bizim ligimizde” sözleriyle kendisini savunurken, Özkalfa ise bu isyanının kırmızı kart için yeterli olduğunu şöyle açıkladı:

“Biz sarfettiğin sözleri saha içinde ‘Allah belanızı versin’ diye duyduk, algıladık. Sana güveniyorum ancak sen ‘vermesin’ demiş olsan bile bu ifadelerin hakarettir. Bu yüzden sana kırmızı kart gösterdik.”

Öte yandan Hürriyet'in haberine göre Emre ile hakem Tolga Özkalfa arasında geçen konuşmalar ortaya çıktı.

İkili arasında maç içerisinde şu şekilde diyaloglar yaşandı:

'BU LAFLAR KIRMIZI KARTLIK'

İşte o konuşma:

- Hocam size küfretmedim… Size "Allah belanızı vermesin" ve "Allah sizi bildiğiniz gibi yapsın" dedim.

- Bunlar da hakarete girer. Bu laflar da kırmızı kartlık.

- Bana bugüne kadar bu laflardan attığınız bir tane isim söyleyin.

- Kurallara göre bu kırmızı kart. Bu laflar hakarettir.

‘ONLARIN DEDİKLERİNİ DUYMADIM’

- Hocam maç içerisinde rakip oyuncular size çok daha ağır ifadeler kullandılar. Bu sözler onların söylediklerinden çok daha mı kötü?

- Ben onları duymadım. "Allah belanı vermesin" demek bile hakarettir. 

- Nasıl duymadınız hocam? Burnunuzun dibinde size neler söylediler.

Adın Emre olunca

- Hakemle girdiği diyalog sonrasında Emre Belözoğlu üzgün bir şekilde soyunma odasının yolunu tuttu ve takım arkadaşlarına şunları söyledi:

“Maçın en kritik anında oyundan atılıp sizi yalnız bıraktım. Ama yemin ederim ki ağzımdan tek kelime küfür çıkmadı.” 

Bekir, Volkan ve diğer futbolcular da, “Seni zaten uzun zamandır hedef gösteriyorlar. İsmin Emre olunca her hareketini kolluyorlar. Sen üzülme, biz gerçeği biliyoruz” diyerek Emre’ye destek verdiler.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim