• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İşte Avrupa'nın namağlup takımları

İşte Avrupa'nın namağlup takımları
Avrupa'da futbol heyecanı sürerken, liglerinde mağlup olmayan 7 takım bulunuyor.

Avrupa'da futbol heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Almanya ligi Bundesliga'yı son üç sezondur domine eden Bayern Münih, bu sezonda yoluna tam gaz devam ediyor. Bayern Münih ligde geride kalan 12 haftada 11 galibiyet elde ederken, sadece 1 beraberlik aldı. Münih ekibi tek beraberliğini ise 11. haftada Eintracht Frankfurt ile oynanan karşılaşmayı golsüz tamamlayarak aldı. Almanya'da tek mağlubiyeti bulunan Borussia Dortmund ise Münih'in en yakın takipçisi. Lider Münih'in 34, ikinci sıradaki Dortmund'un ise 29 puanı bulunuyor.

FRANSA'DA PSG TUTULAMIYOR

Fransa'da son yıllarda yaptığı transferlerle dikkat çeken Paris Saint-Germain'in bileği bükülmüyor. Son üç sezonun şampiyonu performansı ile bu sezon da iddialı olduğunu ortaya koyuyor. İbrahimovic'li PSG bu sezon ligde oynadığı 13 maçta 11 galibiyet elde ederken, sadece 2 beraberlik aldı. PSG ilk beraberliğini 5. haftada Bordeaux karşısında 2-2'lik skorla alırken, bir sonraki hafta Reims deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. 35 puana sahip PSG'nin, en yakın rakibi Lyon ile arasında 10 puanlık bir fark bulunuyor.

MADRİD İLK YENİLGİSİNİ ALDI

İspanya La Liga'da Barcelona ile birlikte şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Real Madrid, dün Sevilla karşısında ilk yenilgisini aldı. 11. haftaya kadar namağlup bir şekilde gelen Madrid ekibi, deplasmanda Sevilla'ya 3-2 mağlup oldu ve bu sezon ilk yenilgisini almış oldu. Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona'nın ise 2 mağlubiyeti bulunuyor. Katalan ekibi ilk mağlubiyetini 5. haftada Celta Vigo'ya karşı 4-1'lik skorla alırken, diğer mağlubiyetini ise 2-1'lik skorla Madrid'i de deviren Sevilla karşısında aldı. La Liga'da 27 puanlı Barcelona lider durumda yer alırken, Real Madrid ise 24 puanla ikinci sırada yer alıyor.

PORTEKİZ'DE REKABET SÜRÜYOR

Portekiz Premier Lig'de ise iki takımın performansı ön plana çıkıyor. Lider Sporting Lisbon geride bıraktığı 10 haftada 8 galibiyet, 2 beraberlik alırken; bir maç eksiği bulunan takipçisi Porto 6 galibiyet, 3 beraberliğe imza attı. Lisbon'un 26, Porto'nun ise 21 puanı bulunuyor. Son iki sezonun şampiyonu Benfica ise 9 maçta 6 galibiyet, 3 mağlubiyet sonucu topladığı 18 puanla 3. sırada yer alıyor.

OLYMPİAKOS RAKİPSİZ

Son 5 sezonun şampiyonu Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi'ne fırtına gibi başladı. Ligde geride kalan 10 maçı da kazanan Olympiakos attığı 28 gole karşı kalesinde sadece 4 gol gördü. En yakın takipçisi Panathinaikos'un 10 hafta sonunda 22 puanı bulunuyor.
Öte yandan Avrupa'da namağlup iki takım daha bulunuyor. Hırvat ekiplerinden Rijeka oynadığı 16 lig maçında 9 galibiyet alırken, 7 kez de berabere kaldı. Macaristan ligi ekiplerinden Ferencvaros ise 14 maçta 13 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

TÜRKİYE'DE NAMAĞLUP YOK

Avrupa'da durum böyleyken, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftanın ardından namağlup takım bulunmuyor. Lider Beşiktaş bu maçlarda 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederken; ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin ise 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyeti bulunuyor. 11 hafta sonunda Beşiktaş 26, Fenerbahçe ise 24 puana sahip. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim