• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

İşte akıllı telefonların geleceği!

Motorola, Phonebloks tarafından ortaya atılan fikri üstlenerek, Android'in mobil yazılıma getirdiği açık kaynak akımını donanıma da getirmeyi planlıyor.
Akıllı telefonların geleceğine merhaba de! Motorola’nın üzerinde çalıştığını duyurduğu ‘Project Ara’, modüler donanım bileşenlerinden oluşan akıllı telefonlar yaratmayı hedefliyor. Hatırlarsanız daha önce,bir Kickstarter projesi olan ve donanım birimleri bloklardan oluşan Phonebloks projesini paylaşmıştık. İşte Motorola tam olarak bunu yapacak ve Phonebloks firmasıyla birlikte çalışacak. Firma, “Android’in yazılıma yaptığını donanıma yapmak istiyoruz” diyor.
 
Ara projesi en basit anlatımla, telefonunu ihtiyaçlarınız doğrultusunda saniyeler içerisinde ‘donanımsal’ olarak kişiselleştirmenize olanak tanıyor. Performansa ihtiyacınız varsa, satın aldığınız işlemci bloğunu basitçe telefonunuza yerleştiriyorsunuz. Üstelik amaç, hem tasarım hem de performans donanımlarında birçok üretici seçeneğine sahip olmak.
 
a-copy.jpg
 
Motorola fikrin babası Phonebloks ile birlikte çalışacak. Phonebloks milyonlarca insan tarafından Kickstarter’da desteklenmişti ve şimdi teknoloji guruları Google ve Motorola ikilisi de projeye dahil oluyor.
 
Ara projesinde, telefonun basit bir iskelet üzerine oluşturulması amaçlanıyor. Bu iskelet, donanım bileşenleri basitçe üzerine oturtulabilecek ve o an tüm sistemle bütünleşecek şekilde tasarlanıyor. Motorola, telefonunuza ekleyebileceğiniz modüllerin klavyeden pile, kameradan daha da sıra dışı olan pulse oksimetreye kadar geniş bir yelpazede olacağını söylüyor.
 
b.20131029151017.jpg
 
Ara projesi, Phonebloks’un orijinal fikri ile neredeyse aynı, yalnızca daha profesyonel ve ‘mümkün’ hali. Google’ın finansal gücü hayalin gerçek olmasını sağlayacak kadar büyük. Aşağıdaki Phonebloks videosunu izleyerek projenin geleceği ve vaat ettikleri hakkında geniş fikre sahip olabilirsiniz.
 
Motorola bu yılın sonunda ilk deneme sürümlerini ortaya çıkarmayı ve geliştiricilerin projeye dahil olmasını istiyor. Android geliştiricileri buradan Ara projesine dahil olabiliyorlar.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim