• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

İSTE, 2 yaşında, Teknoversite vizyonuyla ilerliyor

İSTE, 2 yaşında, Teknoversite vizyonuyla ilerliyor
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE'nin kuruluşunun ikinci yılında Teknoversite yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE'nin kuruluşunun ikinci yılında Teknoversite yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

23 Nisan 2015 tarihinde kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi'nin ikinci kuruluş yıl dönümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Miraç Kandili sebebiyle mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dereli, "Ülkemizin mutlu yarınlarına biz de "Teknoversite" vizyonumuzla katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Rektör Dereli, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara adanmış dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramında, bütün çocuklarımızın bayramını kutlarım" dedi.

İSTE olarak, bilim ve teknolojiyi öncelerken, çocukları da ihmal etmediklerini vurgulayan Dereli, "Onların mutlu, sağlıklı, donanımlı ve özgün düşünebilen üretken bireyler olması için de çalışıyoruz. Nitekim, Türkiye'nin ilk Çocuk Teknik Üniversitesi'ni ve ilk Çocuk Kütüphanesi'ni İSTE olarak kurduk ve onlara hediye ettik" ifadelerine yer verdi.

İSTE Çocuk Korosunun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı'nda saat 18.00'da ilk konserini vereceğini kaydeden Dereli, "Ülkemizin çocuklarına gençlerine yürekten inanıyoruz. Onlar bizim geleceğimizdir.

Çocuklar candır, şendir. Ama asıl olan her zaman çocuk kalabilmektir, her zaman çocuklar kadar karşılıksız sevebilmektir"dedi.

Miraç Kandili'ni kutladı

23 Nisan'ın yanı sıra manevi bir gece olan Miraç Kandilini de idrak edeceklerini vurgulayan Rektör Dereli, bu nadide gecenin güzellikler getirmesini temenni etti.

Dereli, "Bu güzel gün bize "fırsat" veriyor. Çocuklar gibi şen olup, sevgi ile el ele tutuşup, birlik olmak ve üretmek için.Çocuklarımızın yarınlarına ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmak için. Affetmek ve affedilmek için. Umut dolduruyor insanı, 2017'nin 23 Nisan'ı" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim