• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

İşte 150 Yıl Yaşamanın Sırrı

İşte 150 Yıl Yaşamanın Sırrı
İzmir'de "Sağlıkla 150 yıl yaşamanın yolları ve metabolomikler" konulu bir konferans veren Avrupa Metabolomik Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas,...

İzmir'de "Sağlıkla 150 yıl yaşamanın yolları ve metabolomikler" konulu bir konferans veren Avrupa Metabolomik Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas, zeki kadınlarla evli erkeklerin daha uzun yaşadığına dair bir araştırmanın olduğuna dikkat çekti.

İzmir Üniversitesi Hastanesi, Avrupa Tıbbi Beslenme Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas'ın, "Sağlıkla 150 yıl yaşamanın yolları ve metabolomikler" konulu konferansına ev sahipliği yaptı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Melikşah Ertem, Dr. Tsoukalas ile ilgili verdiği kısa bilginin ardından çevresel faktörleri kontrol etmek için uğraş verirken devamlı araştırmalar da yaptıklarını ifade ederek, "Metabolomikler tam da bu ikisinin ortasında bir yerde" dedi.

Otoimmün ve metabolik hastalıkların tanı ve tedavisinde 20 yıldır önemli çalışmalar yapan Araştırmacı, eğitimci ve yazar Dr. Dimitris Tsoukalas, İzmir Üniversitesi Hastanesi Ata Salonu'nda verdiği konferansta son 50-60 yılda bulaşıcı hastalıklardan ölümlerin azaldığını söyledi. 1900'lerde bulaşıcı hastalıkların ölümlere daha çok sebep olduğunu anlatan Dr. Tsoukalas, "Bugünlerde ise kronik hastalıklar bunun yerini aldı. Bulaşıcı hastalıklarda ölüm oranı sürekli azalıyor. Son 15 yılda kronik hastalıklardan ölüm hızla artıyor ve popülasyonun yüzde 50'si bununla mücadele ediyor" dedi.

UZUN YAŞAMIN SIRLARI

Avrupa Metabolomik Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Dimitris Tsoukalas, konferans sonunda yaptığı açıklamada, küçük molekülleri inceledikleri uzun süren çalışmalar sonunda sağlıklı görünen şeylerin gerçekten de sağlıklı olduğunu öğrendiklerini söyledi. Uzun yaşamın sırrını, "İyi uyumalıyız, bol su içmeliyiz, diyetimize dikkat etmeliyiz, egzersiz yapmalıyız" diye açıklayan Dr. Tsoukalas, "Bunlar kişiden kişiye göre değişebilir. Endüstriyel işlenmiş gıdaların tüketimini durdurmamız lazım. Şeker tüketimini azaltmamız lazım. Durağan olmamız lazım. Alkol ve sigara tüketmememiz lazım. En güzeli de çıkıp dolaşalım, hareket edelim" dedi.

"D VİTAMİNİ SEVİYEMİZ DÜŞÜK"

Yürüyüş yapmanın stres atmaya faydasının yanı sıra vücudun D vitamini sentezine de yardımcı olduğuna vurgu yapan Tsoukalas, "Çok güneşli bir ülke olduğumuz için güneşe çıkmaktan kaçınıyoruz. D vitamini seviyemiz çok düşük" diye konuştu.

"ZEKİ KADINLAR ÖMÜR UZATIYOR"

Bir araştırmanın sonucuna göre eşini kaybeden kadınların daha uzun yaşadığının sorulması üzerine, "Benim bildiğim eşini kaybetmek bir insan için en büyük streslerden birisidir. Bu da yaşam kalitesini azaltıyor" dedi. Zeki kadınlarla evli erkeklerin daha uzun yaşadığına dair bir araştırmanın olduğuna dikkat çeken Dr. Tsoukalas, "Zeki kadınlarla evli erkeklerin ömrü uzuyor. Çünkü bu kadınlar onun beslenmesinde önemli rol oynuyorlar ve onlara iyi bir ortam oluşturuyorlar. Eşiniz ne kadar zekiyse sizde o kadar uzun yaşarsınız" ifadelerini kullandı.

İşte 150 Yıl Yaşamanın Sırrı

İşte 150 Yıl Yaşamanın Sırrı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim