• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul’un Satranç Şampiyonu Belli Oldu

İstanbul’un Satranç Şampiyonu Belli Oldu
İstanbul'un tüm ilçelerinden yaklaşık 2 bin sporcunun kıyasıya mücadele ettiği 2015 İstanbul Satranç İl Birinciliği'nde şampiyon belli oldu.

İstanbul'un tüm ilçelerinden yaklaşık 2 bin sporcunun kıyasıya mücadele ettiği 2015 İstanbul Satranç İl Birinciliği'nde şampiyon belli oldu. Rakiplerini birer birer eleyerek turnuvayı en üst sırada tamamlayan Özgün Şahin, İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek.

Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği'nin, Esenler Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği 2015 İstanbul Satranç İl Birinciliği'nde sona gelindi. 19 Aralık'tan bu yana devam eden turnuvaya katılan sporcular, rakiplerini elemek için kıyasıya mücadele etti. Genel, Bayanlar, Emektar, 18 yaş altı ve 12 yaş altı kategorilerinde sürdürülen müsabakalarda büyük çekişme yaşandı. Turnuvanın ödül töreni ise Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

ŞAMPİYON, TÖRENLE KUPASINI KALDIRDI

Farklı kategorilerde dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalyaları takdim edildi. Satranç turnuvasında genel kategoride mücadele eden Özgün Şahin ise İstanbul Şampiyonu unvanı almaya hak kazanan isim oldu. Zorlu bir mücadelenin ardından rakiplerini tek tek eleyen Şahin, şampiyonluk kupasını ve ödülünü Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı'nın elinden aldı. Final gecesinde en başarılı görme engelli sporcu da ödül aldı.

İSTANBUL'U TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA TEMSİL EDECEK

Genel kategoride İstanbul Şampiyonu olan Özgün Şahin ise 2016 yılı Şubat ayında gerçekleştirilecek satranç sporu Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil edecek.

Şampiyonluğa ulaşmanın heyecan verici olduğunu dile getiren Şahin, "Çok mutluyum uzun zamandır hayalimdi bu turnuvayı kazanmak. Çok zor bir turnuva oldu. İstanbul'un en iyi oyuncuları oynadı. Türkiye şampiyonasında İstanbul'u en iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

"HEDEF, TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NI DA ESENLER'E TAŞIMAK"

Turnuvaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, "Bu turnuvanın Esenler'de yapılmış olmasından dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Gerçekten güzel bir çalışma oldu. Çok yoğun bir 10 gün geçirdik. İyi bir turnuva oldu. Umuyorum ki federasyon da bizim misafirperverliğimizden memnun olduğu için bir sonraki sene Türkiye Şampiyonasını Esenler'de yaparız" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Sait Rıza Öney, "Her bakımdan çok güzel bir turnuva oldu. İlk 8 masayı bütün Türkiye canlı yayında izledi. Önümüzdeki dönemde turnuvanın tekrarını yapacağız. Sadece turnuva yapmadık burada. Bir hafta boyunca okul sporları turnuvamız vardı. Toplamda bu turnuvalara bin 500 sporcu katıldı. Velilerle beraber büyük bir rakam ediyor" dedi.

İstanbul’un Satranç Şampiyonu Belli Oldu

İstanbul’un Satranç Şampiyonu Belli Oldu

İstanbul’un Satranç Şampiyonu Belli Oldu

İstanbul’un Satranç Şampiyonu Belli Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim