• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

İstanbul’un gözbebeğinde pırlanta değerinde fırsat

İstanbul’un gözbebeğinde pırlanta değerinde fırsat
İstanbul’un müstesna semtlerinden bahsedecek olursak ALTUNİZADE ilk akla gelen semtlerden biri olacaktır.

Haberimizde bu semtin sakinlerinden olmak isteyen ancak köklü yerleşik firmalardan kaynaklı burada konumlanamayan firmalara çok değerli, biri tarih kokan ve diğeri son teknoloji ile inşa edilen iki mekandan bahsedeceğiz.

Özellikle büyük şirketlerin Anadolu yakası merkezi kabul ettikleri fakat gayrimenkul pazarı açısından kısır olan Altunizade de bahsi geçen mekanları büyük bir gururla temsil ettiklerini ifade eden bu iki mekanın pazarlama yetkilisi Ufuk Tan ve Yasemin Tan, bu mekanları “pırlanta değerindeki fırsatlar” olarak nitelendiriyorlar.

12bin m2 kapalı alana, 2 dönüm bahçeye sahip plaza  2015 yılının ilk aylarında bekleyenleriyle buluşacak. Betonarme + Çelik olarak İnşa edilmekte olan plaza diğerlerinden farklı olarak daha sağlam ve güvenli olma yolunda birçok iş koluna ve kurumların merkez binası olacak.

Özellikle  Hastane ve Otomotiv sektörüne uygun statü de yer alan plaza Altunizade’nin kalbinde Capitol AVM’nin karşısında yer almasıyla yaşamın güzelliklerinden faydalanırken iş hayatından boğulanlar için güzel bir fırsat.

Pırlanta değerinde ki diğer mekan ise buram buram tarih kokan İsmail Zühtü Paşa Konağı..

Bu görkemli yapı, 1806 doğumlu İsmail Zühtü Pasa tarafından 1868 tarihinde yazlık köşk olarak inşa ettirilmiştir.

İsmail Zühtü Paşa Konağı 2001 yılında restore edilmiş olmasından dolayı herhangi bir masraf gerektirmiyor.

Konak, 420 metrekarelik zemin üstünde, 18 oda, 3 büyük salon, 2 mutfak, 6 tuvalet, 6 kiler, 6 koridor ve 2 sofa olarak planlanmıştır. Üst kattaki salonun kubbeli tavanı bir İtalyan ressam tarafından süslenmiştir. Tavanlar ve merdiven korkulukları el isi sanat eserlerinin harika örnekleridir. Binayı çevreleyen 155 yüksek pencere ve 5 metre yüksekliğindeki tavan, yapıya görkem ve huzur vermektedir

Birçok ünlü isim, bu konakla özdeşleşmiştir.

dsc02504.jpg

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim