• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

İstanbul’un fethi, Borsa İstanbul’da kutlandı

İstanbul’un fethi, Borsa İstanbul’da kutlandı
İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü Borsa İstanbul'da kutlanırken; İstanbul Aydın Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık öğrencilerinin...

İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü Borsa İstanbul'da kutlanırken; İstanbul Aydın Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık öğrencilerinin hazırladığı "Dünyanın Merkezi İstanbul" belgeseli ve Mimari Restorasyon öğrencilerinin "Osmanlı Dönemi İstanbul Değerleri" adlı poster sunum sergisi etkinliğe renk kattı.

İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü, Borsa İstanbul'da görkemli bir şekilde kutlandı. Borsa İstanbul Fuaye Alanı'nda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mehteran Takımı'nın gösterisinin de bulunduğu etkinlik izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin (İAÜ) de katkı sunduğu etkinlikte, İAÜ Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencilerinin hazırladığı "Dünyanın Merkezi İstanbul" belgeseli ve İAÜ Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin hazırladığı "Osmanlı Dönemi İstanbul Değerleri" adlı poster sunum sergisi yapıldı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeleri, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, İAÜ Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu (ABMYO) Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı Başkanı Öğr. Gör. Babürhan Cörüt, İAÜ ABMYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Sedes ve İAÜ Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı Öğretim Görevlisi Bülent Bolkol'un katıldığı etkinlikte, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencilerinin hazırladığı "Dünyanın Merkezi İstanbul" adlı belgeselin de gösterimi gerçekleştirildi.

'Dünyanın Merkezi İstanbul" adlı belgeselinin izlenmesinden önce konuşma yapan İAÜ ABMYO Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı Başkanı Öğr. Gör. Babürhan Cörüt, İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü organizasyonunda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tarih boyunca İstanbul'un dünyanın en önemli merkezlerinden biri olmayı başardığını belirten Cörüt, konuşmasında İstanbul'un dünyanın merkezi olmayı hak ettiğini ve bunun tarihi bir gerçek olduğunun altını çizerek, "Ne mutlu bize anlı ve şanlı bir tarihimiz var, ne mutlu bize İstanbul gibi dünyanın çok güzide bir şehrinde yaşıyoruz. Ne mutlu bize tarihte çok değerli ve anlamlı bir kentte yaşıyoruz" dedi.

'Osmanlı dönemi İstanbul değerleri" sergisi

İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Borsa İstanbul Fuaye Alanı'nda İstanbul Aydın Üniversitesi katkılarıyla "Osmanlı Dönemi İstanbul Değerleri" sergisinin de açılışı yapıldı. Sergide, İAÜ ABMYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Osmanlı Dönemi İstanbul'una yönelik oluşturdukları ve İstanbul'un farklı bölgelerinde bulunan tarihi cami, kule, dikili taş ve nişan taşlarını içeren incelemelerinden oluşan çalışmaları sergilendi. İAÜ ABMYO Mimari Restorasyon Programı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Sedes, mimari restorasyon öğrencilerinin İstanbul'un camileri, kuleleri, dikilitaşları ve nişan taşları gibi tarihi eserlerine yönelik yaptıkları incelemeleri İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü vesilesiyle Borsa İstanbul'da sergilemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi ve mimari restorasyon programı öğrencilerinin kültürel mirasın korunması noktasında önemli bir bilinç kazandıklarını ifade etti.

İstanbul’un fethi, Borsa İstanbul’da kutlandı

İstanbul’un fethi, Borsa İstanbul’da kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim