• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbullu Yatırımcı Gaziantep’e Yöneldi

İstanbullu Yatırımcı Gaziantep’e Yöneldi
Dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık firması olan RE/MAX Gökçem Broker/Ovner'ı Uğur Tosun, gayrimenkul yatırımcısı için İstanbul'un cazibesini...

Dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık firması olan RE/MAX Gökçem Broker/Ovner'ı Uğur Tosun, gayrimenkul yatırımcısı için İstanbul'un cazibesini kaybettiğini belirterek, "Artık İstanbullu yatırımcılar her yıl yüzde 25 ile yüzde 100 arasında kazandıran Gaziantep'i tercih etmeye başladı" dedi.

97 Ülkede 140 bin danışmanla hizmet veren RE/MAX danışmanları arasında 2014 yılında dünya beşincisi, 2015'te de dünya dördüncüsü olan Uğur Tosun, Türkiye gayrimenkul sektöründe Gaziantep'in çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi. RE/MAX Gökçem Broker/Ovner Uğur Tosun, "Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Gaziantep, her dönemde canlı bir ticaret merkezi olmuştur. Ayrıca Gazianteplilerin kazançlarını banka faizine değil de yatırıma, üretime yönlendirmesi de sektörün canlılığını olumlu etkilemektedir" dedi.

GAYRİMENKUL YATIRIMCISININ YENİ ROTASI GAZİANTEP

Son dönemlerde özellikle İstanbul ve diğer metropol şehirlerdeki gayrimenkul yatırımcılarının Gaziantep'le ilgilenmeye, yatırım imkanlarını araştırmaya ve yatırım yapmaya başladıklarına dikkat çeken Tosun, "İstanbul ve diğer büyük şehirler, artık gayrimenkul yatırımcısı için kazandıran bir şehir olmaktan çıktı. Çünkü sektör tıkandı. Fiyatlar çok yüksek. Oraya yapılacak bir yatırımın geri dönüşü için belki 20 yıl beklemek gerekiyor. Kendilerine alternatif arayan özellikle İstanbullu yatırımcı Gaziantep'i keşfetti. Gaziantep'te ise piyasalardaki olumsuzluklara rağmen gayrimenkul sektörü hareketliliğini koruyor. Gaziantep, İstanbullu yatırımcının yanında Ortadoğu ülkelerindeki yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Gaziantep'te gayrimenkul fiyatları her yıl piyasanın durumuna göre yüzde 25 ile yüzde 100 arasında prim yapıyor. Çok cazip olan bu oranlar yatırımcının Gaziantep'e yönelmesinde büyük rol oynuyor. Gayrimenkul her dönemde en karlı, en sağlam yatırım aracı olma özelliğini koruyor" şeklinde konuştu.

" EKONOMİNİN CAN DAMARI "

Gayrimenkul sektörünü, "Ekonominin can damarı" olarak nitelendiren Tosun, "Eğer gayrimenkul sektörü canlı ise ekonomi iyi yoldadır" şeklinde değerlendirmede bulundu. Gayrimenkulün hem ihtiyaç hem de yatırım aracı olma özelliğine sahip olduğunu hatırlatan Uğur Tosun, "İnsanların ihtiyaçları bitmez. Sermaye de yatırım yapacak alan arar. Bu nedenle gayrimenkule ihtiyaç her zaman olacaktır. Sektörün gelişimi gelecekte daha da hızlanacaktır. Gayrimenkulde bir yıl öncesine kadar en fazla talep arazideydi. Şimdi işyeri, konut, imarlı arsalar ve ticari alanlara talep daha fazla" diye konuştu.

"YATIRIMCIYI DOĞRU YÖNLENDİRİYORUZ'

Sektörde kurumsallık, güven ve müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Uğur Tosun, RE/MAX "in sunduğu avantajları konusunda "Öncelikle dünyada gayrimenkul sektörünün en büyük firmasıyız. Kurumsallık ve güven bizde çok ön plandadır. Bizim en büyük özelliğimiz, eğitime verdiğimiz önemdir. Danışmanlarımız sürekli eğitimden geçer. Bu nedenle de müşteri memnuniyetimiz çok yüksektir. Uluslararası bir firmayız. Kendi içimizdeki bir ağ ile müşterinin tüm dünyadaki ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz. RE/MAX Gökçem olarak yatırımcıyı doğru yönlendiriyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi.

" TÜRKİYE VE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK OFİSİ'

RE/MAX Gökçem'i 2013 yılında Türkiye'nin en hızlı gelişen Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete açan Uğur Tosun, 2015 yılında da Gaziantep'in en prestijli bölgesi İbrahimli'de Avrupa ve Türkiye'nin en büyük RE/MAX ofisi ile hizmet vermeye başladı. Tosun, böyle bir ofisin Gaziantep için büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Çünkü Gaziantep, sadece bölgenin değil, bölge ülkelerinin de ticaret merkezlerinin başında geliyor. Sektör önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecektir. Sektörün büyümesi ile birlikte gelecek talepleri karşılamak amacıyla Gaziantep merkezinde böyle bir ofisin bulunması büyük önem taşımaktadır" şeklinde açıklamada bulundu.

İstanbullu Yatırımcı Gaziantep’e Yöneldi

İstanbullu Yatırımcı Gaziantep’e Yöneldi

İstanbullu Yatırımcı Gaziantep’e Yöneldi

İstanbullu Yatırımcı Gaziantep’e Yöneldi

İstanbullu Yatırımcı Gaziantep’e Yöneldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim