• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

İstanbullu İyilik Delileri’nden Ayvalıklı yoksullara şefkatli destek

İstanbullu İyilik Delileri’nden Ayvalıklı yoksullara şefkatli destek
İstanbul'dan; Dünya'nın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatmasıyla tanınan İyili Delileri Grubu öncülüğünde,...

İstanbul'dan; Dünya'nın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatmasıyla tanınan İyili Delileri Grubu öncülüğünde, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ki yoksul vatandaşlar için 2 ton ağırlığında bir kamyon dolusu giyim eşyasını Ayvalık Şefkat Evleri Derneği'ne göndererek teslim etti.

İstanbul Başakşehir Yardım Gönüllüleri Grubu Başkanı Aysel Özdaş ve arkadaşlarının yanı sıra Gaye İnsan Derneği'nin de destek verdiği kampanya kapsamında, İstanbullu hayırseverlerden toplanılan giyim eşyalarının Ayvalık'taki ihtiyaç sahibi vatandaşlarla, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen ancak güvenlik güçlerince yakalanan göçmenlere de dağıtılacağı öğrenildi.

2 ton giyim eşyasının Ayvalık'a gönderilmesinin yanı sıra nakliye bedelinin bile 3 gönüllü yardım grubu tarafından ödenilerek, yardımların ilçeye ulaştırıldığını anlatan Ayvalık Şevkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı ise soğuk kış günlerinde Ayvalık genelindeki ihtiyaç sahibi insanlara ısıtacak olan giyim eşyalarının kendilerine teslim edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık Belediyesi'nin de yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara bu yardımların ilçe genelindeki kırsal mahalleler ile merkez mahallelerindeki dağıtımına lojistik destek sağlayacağını ifade eden Fatma Cavlı, "Geçtiğimiz hafta İstanbul'da faaliyet gösteren İyilik Delileri Grubu lideri Neslihan Dural ile Gaye İnsan Derneği Başkanı Murat Miniç Ayvalık'taki ihtiyaç sahibi bir engelli vatandaşımız için bize bir akülü sandaliye getirmişti. O gelişlerinde; Dural ve Miniç ile birlikte kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret etmiştik. Bu ziyarette ihtiyaç sahibi insanların içinde bulundukları olumsuzluklardan son derece derinden etkilenen bu arkadaşlarımız, İstanbul'a döndüklerinde, Ayvalık'ta yaşayan yoksullarımıza yönelik İstanbul Başakşehir Yardım Gönüllüleri Grubu Başkanı Aysel Özdaş ve arkadaşlarının da katkılarıyla İstanbullu hayırseverlerden giyim eşyası toplayarak, bugün bize gönderdiler. Bu soğuk kış günlerinde yoksullarımıza bol miktarda kıyafet dağıtacağımız için son derece mutluyum. Allah onlardan ve bu kampanyaya destek veren herkesten razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim