• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul’dan Mekke’ye Eski Hac Yollarını Yürüyerek Keşfeden Gönüllüler

İstanbul’dan Mekke’ye Eski Hac Yollarını Yürüyerek Keşfeden Gönüllüler
Merkezi Hollanda'da bulunan ve Türkiye'de de faaliyet gösteren, Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezuijen, İstanbul'dan Mekke'ye...

Merkezi Hollanda'da bulunan ve Türkiye'de de faaliyet gösteren, Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezuijen, İstanbul'dan Mekke'ye yürüyerek çıktıkları "Hac Yolu Keşfi" yürüyüşünde Bilecik'te mola verdi.

Bilecik Belediye Sarayı'nda ağırlanan Vakıf Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezujen, Bilecik'in tarihi hakkında Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir'den bilgi aldı.

Vakıf ve vakıf faaliyetleri hakkında bilgi veren Çakır, son iki yıldan beri Türkiye'deki eski Osmanlı yollarının yeniden hayat bulması ve harekete geçirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti. Vakfın ağırlıklı olarak Hollanda'da çalıştığını, ancak Türkiye'de de faaliyetleri olduğunu belirten Sedat Çakır, şunları söyledi;

"Osmanlı döneminde hac yolculuğu için kullanılan menzillerinin keşfi ve bu mevzilerin yeniden harekete geçirilmesi noktasında çalışmalar gösteriyoruz. Sosyal alanda faaliyet tabi araba kullananlar için olduğu gibi daha çok yürüyerek veya bisiklet ile gidenler ya da bisiklet ile hacca gitmek isteyenler için bir yol tarifi yapmayı amaçlıyor. Sufi Yolu olarak ilk etapta İstanbul ve Konya arasında çalışmayı ortaya koyuyoruz. Daha sonra ise Konya ve ilerisi için faaliyetler sergileyeceğiz. Sufi Yolu projesi, Konya'dan sonra Mevlana'nın Konya'ya geliş yolunu da keşfedecek. Yani birkaç amaçla hareket edilse bile temel hedef Hac yollarının keşfidir. Bunun için de biz şu an yürüyerek, keşif çalışmaları yapıyoruz, işaretleme çalışmaları yapıyoruz. Uluslararası işaretleme belgeleri kullanıyoruz. Kırmızı beyaz şeklinde olan işaretleri gördüğünde insanlar, uluslararası işaretleme belgesi olduğunu anlayacaklar ve ellerinde rehber olmasa bile ulaşmak istedikleri hedefe doğru yol alabilecekler. Şu an yürüyüşümüzün Bilecik etabındayız. Vezirhan'dan yola çıktık. Bugün de Küre üzerinden Söğüt'e geçeceğiz. Bizler vakıf olarak gönüllü bir şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir proje dahilinde değil. Ama Türkiye Kültür Yolları Derneği çatısı altında faaliyet gösteriyoruz. Bu Derneğe dahiliz ve kurucu üyelerindeniz. Bu anlamda bizlere bu yolculuğumuzda destek veren Bilecik Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Hem vatandaşlar hem de belediye çalışanları, bizlere birçok konuda yardımcı oldular."

İstanbul’dan Mekke’ye Eski Hac Yollarını Yürüyerek Keşfeden Gönüllüler

İstanbul’dan Mekke’ye Eski Hac Yollarını Yürüyerek Keşfeden Gönüllüler

İstanbul’dan Mekke’ye Eski Hac Yollarını Yürüyerek Keşfeden Gönüllüler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim