• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İstanbul’dan Mardin’e Yardım Köprüsü

İstanbul’dan Mardin’e Yardım Köprüsü
Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi üç çocuk annesi 35 yaşındaki Fatoş Özer, ziyarete gittiği Mardin'de tanıştığı ihtiyaç sahibi...

Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi üç çocuk annesi 35 yaşındaki Fatoş Özer, ziyarete gittiği Mardin'de tanıştığı ihtiyaç sahibi çocuklar için yardım kampanyası başlattı.

Mardin Savur İlçesi Akyürek Köyü'ne ziyarete giden 35 yaşındaki Fatoş Özer, üniversite öğrenimini Nişantaşı Üniversitesi'nde görüyor. Akyürek İlkokulu'nda tanıdığı yardıma muhtaç çocuklar için okulunda yardım kampanyası başlatan üç çocuk annesi Özer, kısa sürede tüm arkadaşlarından ve hocalarından destek görerek 3-4 gün içerisinde projenin hayata geçtiğini söyledi.

"BİR YABANCIDAN TOP İSTEMELERİ İÇİMİ ACITTI"

Eğitim için hiçbir zaman geç olmadığını 80 yaşına da gelse sağlığı olduğu sürece eğitimine devam edeceğini belirten Özer, projenin gelişim aşamasını şu sözlerle anlattı: "3 hafta önce Mardin Savur İlçesi Akyürek Köyü'ndeydim. Bir sabah yürüyüşü sırasında okulu gördüm, onlara neler yapabileceğimi düşündüm, çocuklarla ve öğretmenleriyle görüştüm. Orada 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri bir arada eğitim görüyor. Bu durum beni çok üzdü. Kırtasiye malzemeleri gibi temel ihtiyaçları eksikti. Benden istedikleri bir şey olup olmadığını sorduğumda top istediklerini söylediler. Benim de çocuğum var, bir yabancıdan top istemeleri içimi acıttı. Gelip burada sınıf arkadaşlarıma anlattım. Bunu bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürelim dedik. Üniversiteyle görüşüp bütün hocalarımızdan gerekli desteği alarak başladık."

Öğrencilerin bu tür konulara duyarlı olmalarının çok önemli olduğunu dile getiren Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik ve Projeler Direktörü Dilek Sevtap Gürbüz, "Okulda çocuklar bir takım ihtiyaçlar dile getirmişler, öğrencimiz de bunu arkadaşlarıyla paylaşarak kendi arasında yardımlaşabildikleri kadar malzeme toparlamışlar. Mütevelli Heyeti Başkanımız Levent Uysal da bu durumu öğrendiğinde; "bu ülke hepimizin ülkesi, o çocuklar bizim de çocuklarımız" diyerek ciddi bir destek sağladı. Onların temel ihtiyacı olan kalem, kitap, deftere ek olarak mont, ayakkabı gibi bir takım destekleri vererek bu projede öğrencilerimizle birlikte güç birliği oluşturdu" diye konuştu.

Böyle bir projeye dâhil olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Yusuf Yıldız ise "Fatoş Abla bize bu konudan bahsettiğinde ona okul yönetimiyle görüşüp stant ayarlamayı ve bu projeye tüm okulu dâhil etmeyi teklif ettim. Okul yönetimi hemen bize destek verdi, arkadaşlardan da çeşitli yardımlar geldi. Mütevelli Heyeti Başkanımız Levent Uysal'a mont ve ayakkabı eksiği olduğunu söyledik. Bunlar için yardım edip edemeyeceğini sordum, kendisi onayladı ve 3-4 günde her şeyi ayarladık. Kargolarımız hazır biran önce çocuklarla buluşturmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim