• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul’da Sigara Denetimi

İstanbul’da Sigara Denetimi
İstanbul'da Valilik ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'yle birlikte farklı illerden gelen yetkililer tarafından "İller Arası Çapraz Denetim Modeli" kapsamında...

İstanbul'da Valilik ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'yle birlikte farklı illerden gelen yetkililer tarafından "İller Arası Çapraz Denetim Modeli" kapsamında sigara denetimi yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "İller Arası Çapraz Denetim Modeli" kapsamında bazı cafe ve restoanlarda sigara denetimi yapıldı. Denetime Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mustafa Özdemir ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mecit Alemdar ile birlikte uygulama kapsamında Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Antalya'dan gelen yetkililer katıldı. Uygulamada kafe ve restorana giren yetkililer denetimlerde bulunarak, vatandaşları bilgilendirdi. Yapılan sigara denetimlerinden memnun olduğunu belirten bir vatandaş, "Sigara denetimlerinin daha sık yapılması lazım. Sokakta bile sigara içenler çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Denetimleri destekliyoruz. Daha sık denetim yapılmasını istiyoruz" dedi.

İller Arası Çapraz Denetim Modeli hakkında açıklama yapan Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, "Sağlık Bakanlığımızın yeni uygulamaya koyduğu bir projedir. Farklı illerde çalışan arkadaşlarımız çapraz denetim ekipleri kurdu. Bu amaçla da ilimizde de 5 adet çapraz ekip kuruldu. Biz de kurulan ekiple birlikte hem esnaf arkadaşları ziyaret ediyoruz hem de denetim yapıyoruz" ifadelerini kaydetti.

300 BİN DENETİM, 12 BUÇUK MİLYON CEZA

İstanbul'da 76 adet denetim ekibi olduğunu belirten Öztürk, "2015 yılında yaklaşık 300 bin denetim yaptık. Yapılan denetimlerde ise yaklaşık 12 buçuk milyon Türk Lirası ceza kestik. Kesilen cezaların tahsilatı ise yüzde 65 civarındadır" ifadelerini kullandı.

1 YILDA 10 BİN İHBAR YAPILDI

Vatandaşların sigara denetimlerine duyarlılık gösterdiğini vurgulayan Hasan Öztürk, "2015 yılında yaklaşık 10 bin adet ihbar aldık. Vatandaşlarımız işletmelerdeki panolarda yazılı olan ihbar hattını arıyorlar. Vatandaşlarımızın kısa sürede duyarlılığı arttı. Vatandaşlarımızın yaptığı ihbarları değerlendiren denetim ekipleri gerekeni yapıyorlar" diye konuştu.

İstanbul’da Sigara Denetimi

İstanbul’da Sigara Denetimi

İstanbul’da Sigara Denetimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim