• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul’da sahtecilik operasyonu

İstanbul’da sahtecilik operasyonu
İstanbul polisi, resmi belgede sahtecilik konusunda 6 ilçede operasyon düzenledi.

İstanbul polisi, resmi belgede sahtecilik konusunda 6 ilçede operasyon düzenledi. Çok sayıda sahte para, plakalara kesilmiş akaryakıt pompa fişi, kimlik fotokopileri, SGK hizmet bilgisi formu, fatura, diploma ve bu işlemlerde kullanılan malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda 24 zanlı gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, resmi belgede sahtecilik, vergi usul kanunu, parada sahtecilik ve vergi kaçakçılığı suçları ile ilgili Zeytinburnu, Beylikdüzü, Kartal, Bağcılar, Beyoğlu ve Kadıköy'de 6 farklı adrese yönelik gerçekleştirilen operasyonda 24 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda, 19 adet 100'lük banknotlar halinde bin 900 lira sahte para. 15 adet rulo halinde (boş kesilmemiş halde) pompa fişleri. 16 adet plakalara kesilmiş halde pompa fişleri. 1 adet içerisinde el yazıları ile şahıslara ait hesapların tutulduğu not defteri. 6 kişi adına düzenlenmiş kredi başvuru formu ve kimlik fotokopileri. 17 adet meslek eğitim merkezi meslek kursu başvuru dilekçesi. 17 adet SGK Hizmet Bilgisi 4-A formu ve nüfus cüzdanı fotokopileri. 6 adet farklı firmalara ait kaşe. Farklı firmalara ait bin 20 adet boş fatura, 1 adet sahte lise diploması. 13 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi. 58 adet farklı şahıslara ait sağlık kurulu rapor fotokopisi. 16 adet farklı şahıslara ait vesikalık fotoğraf. 2 adet sosyal güvenlik kurumu evrak fotokopisi. 1 adet dizüstü bilgisayar. 2 adet barkod yazıcı ve bağlantı kabloları. 2 adet Usb bellek. 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Yakalanan zanlıların, üçüncü kişiler adına resmi kurum ve kuruluşlarda iş ve işlemler için kullanılmak üzere sahte sağlık kurulu raporu ve sahte lise diploması düzenleyerek bankalara kredi başvurusunda bulundukları ortaya çıktı. Aynı zamanda bu kişilerin benzin istasyonlarına ait benzin fişlerini komisyon karşılığında bilgisayar ortamında hazırlayarak piyasaya sürdükleri belirlendi.

Ayrıca, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yeni yılda yapılan çalışmalarda haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 19 kişi gözaltına alındı. Bunlar sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim