• BIST 9558.57
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

İstanbul'da PKK Operasyonu! Aralarında Avukatların da Olduğu 20 Gözaltı

İstanbul'da PKK Operasyonu! Aralarında Avukatların da Olduğu 20 Gözaltı
İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda aralarında avukatların da olduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Pek çok ilde de operasyon düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı, Ankara'daki saldırıyı düzenleyen kişinin 1992 doğumlu Seher Çağla Demir olduğunu açıkladı. Teröristin 2013 yılında PKK'ya katıldığı belirlendi. Hain saldırı sonrası PKK'ya operasyonlar da sıklaştı.

16 İLÇEDE 32 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

İstanbul İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, özel harekat ve polis helikopteri desteğiyle başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere 16 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

AVUKATLAR DAHİL 20 GÖZALTI!

Operasyon kapsamında aralarında bir derneğin avukatlarının da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

CANLI BOMBANIN AVUKATI DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında Ankara patlamasındaki canlı bomba Seher Çağla Demir'in avukatı Hüseyin Boğatekin de bulunuyor.

EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜLER

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

İSTANBUL DIŞINDA DA 8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Öte yandan, İstanbul dışında 8 ilde de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği, bazı şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi.

MANİSA'DA HDP İL BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Manisa'da bu sabah gerçekleştirilen operasyonda, HDP İl eş başkanları H.A. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Bu arada emniyet güçleri parti binasında asılı siyah bez parçasını kaldırdı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah, PKK-KCK ile terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'nin eylemleri sonrası 'izinsiz gösteri yapmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarını işlediği belirtilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. HDP İl, Yusemre ve Şehzadeler ilçe binaları da dahil olmak üzere 13 noktada arama yapıldı. Adreslerdeki aramalar sürerken, HPD Manisa İl eş başkanları H.A. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü.

4 İLDE 22 KİŞİ GÖZALTINDA

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik Kahramanmaraş'ta 12, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da ise toplam 4 adres belirlendi. Savcılık talimatıyla belirlenen 16 adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı baskın yapıldı. Aranan adreslerde terör örgütüne ait çok sayıda döküman ele geçirilirken, Kahramanmaraş'ta 19, Gaziantep, Elazığ ve Şanlıurfa'da ise birer olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim