• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul’da Köstebek Operasyonu: 20 Gözaltı

İstanbul’da Köstebek Operasyonu: 20 Gözaltı
İstanbul'da kurdukları "call center" ofisini üzerinden dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda bir bankanın genel müdür yardımcısının...

İstanbul'da kurdukları "call center" ofisini üzerinden dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda bir bankanın genel müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin 5 milyon vurgun yaptığı öğrenilirken, operasyon anı ise kameraya yansıdı.

BİR BANKANIN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI KÖSTEBEK ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre, vatandaşları "hayat sigortası" bahanesiyle arayarak dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında harekete geçen polis ekipleri, liderliğini S.Y ve E.T'nin yaptığı şebekenin Maltepe'de call center kurduklarını tespit etti. Yaklaşık iki aylık çalışmaların ardından, bir bankanın genel müdür yardımcısı S.A'nın banka müşterilerinin bilgilerini eski banka çalışanı iki şebeke lideriyle paylaştığı ortaya çıktı. Bankanın genel müdür yardımcısı S.A üzerinden vatandaşların bilgilerini alan şebeke üyeleri, vatandaşlarla bilgileri paylaştığı ve bu yolla güven kazandıkları belirlendi. Öte yandan şebekenin liderliğini yapan S.Y ve E.T ile banka genel müdür yardımcısı S.A'nın lise yıllarında beri arkadaş oldukları iddia edildi.

5 MİLYON VURGUN 20 GÖZALTI

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptığı tespitlerin ardından Maltepe'de ofis olarak kullanılan adrese 3 gün önce operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda elebaşı olduğu iddia edilen S.Y ve E.T ile birlikte, bir bankanın genel müdür yardımcısı S.A'nın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alınırken, 6 şüphelinin de arandığı öğrenildi. Adreste yapılan aramalarda çok sayıda flash bellek, laptop, hard disk, vurgun yapılan vatandaşların bilgilerinin not edildiği defter ve çok sayıda dijital doküman ele geçirildi. Ele geçirilen dijital verilerin çözümünün ardından yaklaşık 20 bin vatandaşın kaydının olduğu belirlenirken bu sayısının artabileceği ifade edildi. Şebeke üyelerinin 5 milyon vurgun yaptığı öğrenilirken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.

OPERASYON ANI KAMERADA

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, polis ekiplerinin call center'a çilingir aracılığıyla girdikleri görülüyor. Call center'a giren polis ekipleri, dijital dokümanları incelemek üzere alıyor. Dokümanlarda dolandırılan vatandaşların bilgileri ve dolandırıcılık yaparken kullanılan cümleler olduğu notlar olması dikkat çekti.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul’da Köstebek Operasyonu: 20 Gözaltı

İstanbul’da Köstebek Operasyonu: 20 Gözaltı

İstanbul’da Köstebek Operasyonu: 20 Gözaltı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim