• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul'da dev terör operasyonu

İstanbul'da dev terör operasyonu
İstanbul Polisi, sokakları ateş topuna çevirmeye çalışan PKK üyesi 14 militanı yakaladı. Militanların barındığı evlerden çok sayıda tabanca, tüfek ve sıvı bomba çıktı.

Türkiye’yi terör batağına sürüklemeye çalışan terör örgütlerine yönelik operasyonların son adresi, Sancaktepe, Ataşehir, Küçükçekmece, Ümraniye, Esenyurt, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu’nun da aralarında bulunduğu 11 ilçede gerçekleşti. PKK’nın gerçekleştirdiği sokak eylemleri ve ardından başlayan karşıt eylemleri mercek altına alan İstanbul Polisi, binlerce dakikalık güvenlik kamera görüntülerini mercek altına aldı. Çok sayıda uzman polisin katıldığı inceleme sonucu, sokakları karıştırmaya çalışan militanlar bir bir belirlendi.

BİNLERCE POLİS KATILDI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Güvenlik Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinasyonunda harekete geçen adı geçen ilçelere bağlı polis ekipleri, dün “eş zamanlı” operasyonlar gerçekleştirdi. Özel Harekat, Havacılık Şube, TEM Özel Tim ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 28 adrese giren ekipler, 14′ü PKK üyesi toplam 17 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerde arama yapan görevliler, 2 adet silah, 2 adet pompalı tüfek, 12 adet sıvı bomba, 11 adet 16′lı havai fişek, 43 meşale ve örgütsel dökümanlar ele geçirdi.

HDP BİNASINA SALDIRACAKLARDI!

Gözaltına alınan PKK’lı militanların, HDP binalarını koruma bahanesiyle halkı sokağa dökmeye çalıştıkları ve yakalananlar arasında, HDP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na girerek zarar veren 3 şüphelinin bulunduğunu da öğrenildi. Şüpheliler, Vatan Caddesi’ndeki TEM Merkezi’nde sorguya alındı. Özellikle parti binaları ve basın kuruluşları önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri sayısında, sokak gösterilerine katılma oranın 10′da dokuz azaldığı belirtildi. Operasyonların aralıksız devam edeceği ve Pendik, Sultanbeyli ve Büyük Çekmece’de HDP temsilciliklerine zarar veren şüphelilerin arandığı bildirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim