• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

İstanbul’da çalındı Adana’da bulundu

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde yaklaşık 45 gün önce çalınan otomobil, Adana’da bir tarlada bulundu. Sahte plaka takılan aracın, yapılan şasi kontrolünde çalıntı olduğu öğrenilince emniyete çekildi.
İstanbul’da çalınan otomobilin bulunduğu yer, araç sahibini bile şaşırttı. Başakşehir’de çalınan araç, Adana’da boş bir arazide sahte plaka ile bulundu. Polisten otomobilini teslim alan araç sahibi Ülkü Ercan, “Arabamı İstanbul’da ararken Adana’da bulduk. Açıkçası bunu beklemiyordum” dedi.
 
BİR YIL ÖNCE ALMIŞTI
 
Olay, yaklaşık 45 gün önce İstanbul’un Başakşehir ilçesinde meydana geldi. Ramazan ayı nedeniyle akşam saatlerinde camiden eve dönen 54 yaşındaki Ülkü Ercan, hırsızlık şoku yaşadı. Balkon demirini kesip içeri giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Ercan’a ait ehliyet, ruhsat ve çeşitli ziynet eşyalarını çalıp, yine Ercan’ın yaklaşık bir yıl önce aldığı otomobiline binip olay yerinden hızla uzaklaşıp kayıplara karıştı. Ülkü Ercan durumu polise bildirdi, polis de hem çalınan otomobili, hem de hırsızların peşine düştü.
 
SAHTE PLAKA TAKMIŞLAR
 
Otomobilini bulmak için kapı kapı gezen Ercan, beklediği haberi İstanbul’dan değil, Adana’dan aldı. Merkez ilçe Yüreğir’de devriye gezen polis, Çamlıbel Mahallesi’ndeki boş bir arazide üzeri brandayla kapatılan bir otomobilin durumundan şüphelendi. Yapılan şasi sorgulamasında aracın çalıntı, takılan plakanın da sahte olduğu tespit edildi. Araştırmalar sonucunda araç sahibi Ülkü Ercan’a ulaşan, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, gelip aracını teslim almasını istedi.
 
İNANCIMI HİÇ KAYBETMEDİM
 
Evraklarını hazırlayıp, evdeki yedek anahtarını da yanında getiren Ercan, otomobilini aldı, gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Ercan, “Arabamı bir yıl önce 36 bin TL’ye aldım. Bunun 27 bin TL’sini kredi çekmiştim. Hala borcunu ödüyordum. Araba çalınmıştı ama biz hala borcunu ödüyorduk. Ben inançlı biriyim. Arabamın bulunacağı ümidini hep taşıdım. Ancak İstanbul’da ararken Adana’da bulduk. Bu beni şaşırttı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Arabamda herhangi bir hasar yok. Ama plakasını söküp, ruhsatını da atmışlar. Anahtarı yoktu, Allah’tan yedek anahtarım vardı da arabayı çalıştırabildim” dedi.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim