• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

İstanbul'da 1 milyon dolarlık soygun

İstanbul'da 1 milyon dolarlık soygun
İstanbul'da 1 milyonluk dolarlık soygun... Ormanlık alanda ünlü bir şirket sahibinin eşinin aracına çarptılar. Maskeli 4 kişi kadına saldırdı, biber gazı sıktı. Zanlılar cipten 1 milyon dolar bulunan çantayı alıp kaçtı.


Habertürk'ten Serhat Alaattinoğlu'nun haberine göre İstanbul'da ev aletleri üreten ünlü bir Türk firması sahibinin eşi olan M.D. adlı kadın, şirket üzerine kayıtlı ciple önceki gün öğle saatlerinde Güneşli’deki bir banka şubesine gitti.
 
OTOMOBİLLE ARKADAN ÇARPTILAR
 
Şirket hesabındaki 1 milyon doları (2.3 milyon TL) çeken kadın, parayı çantaya koyduktan sonra aracına bindi ve Sarıyer Zekeriyaköy’deki evine doğru yola çıktı. M.D., paranın bir kısmını arka koltuğa, bir kısmını da bagaja koydu.
Takip edildiğinden habersiz olan M.D., kullandığı araçla Bahçeköy yoluna saptı. M.D.’yi takip eden özel otomobil, kadını sollamak isterken arkadan çarptı. Bunun üzerine cipi durdurup kenara çeken kadın, aşağıya indiğinde eli silahlı ve maskeli 4 kişiyle karşılaştı.
 
YÜZÜNE BİBER GAZI SIKTILAR
 
M.D., şoku atlatamadan saldırganlardan 2’si tarafından etkisiz hale getirildi. Diğer 2 kişi de araçtaki para çantalarını aldı. Bağırmak isteyen M.D.’nin yüzüne biber gazı sıkan saldırganlar, aynı araçla olay yerinden uzaklaştı.
 
Biber gazının etkisiyle bir süre baygın kalan M.D., daha sonra polisi aradı ve yoldan geçen araç sürücülerinden yardım istedi. Polis, kadının verdiği bilgilerden yola çıkarak çevrede araştırma yaptı.
 
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri,  delil elde etmeye çalıştı. En küçük ipucu, parmak izi kriminal laboratuvarına gönderildi. Bankadan itibaren cipi takip eden aracı bulmak için güzargâh üzerindeki tüm güvenlik kameraları incelemeye alındı.
Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği’ne giderek ifade veren M.D., parayı tek başına bankadan çektiğini, eve yaklaştığında bir aracın arkadan cipe çarptığını, araçtan inince de maskeli ve silahlı kişilerle karşılaştığını söyledi. Kendisine biber gazı sıkıldığını söyleyen M.D., aracın plakasını alamadığını da kaydetti.
 
Kaynak: Habertürk

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim