• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İstanbul'da 1 Mayıs olayları!

İstanbul'da 1 Mayıs olayları!
İstanbul'da 1 Mayıs hareketli geçti. Okmeydanı, Beşiktaş, Şişli gibi ilçelerde polis ile göstericiler çatıştı. Olaylarla alakası olmayan pek çok vatandaş zarar gördü.

İstanbul 1 Mayıs'ta yine çatışmanın merkeziydi. Çeşitli ilçelerde polisler ve göstericiler çatıştı. Gaz ve tayzikli suya göstericilerden havai fişek ve molotof kokteyli ile cevap geldi.

KADIKÖY'DE BİR GENÇ PKK BAYRAĞI AÇMAK İSTEDİ

Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında bayrak gerginliği yaşandı. Otobüs durağının üzerine çıkarak PKK bayrağı açmak isteyen bir genç, alandaki göstericilerin saldırısına uğradı. Göstericilerin ellerindeki bayrak soplarıyla tartakladıkları genç, görevliler tarafından meydandan uzaklaştırıldı.

Türk-İş'in Kadıköy Meydanı'nda düzenlediği 1 Mayıs kutlamaları sırasında bayrak gerginiliği yaşandı. Otobüs durağının üzerine çıkan bir genç PKK bayrağı açtı. Meydanda toplanan bazı göstericiler olaya tepki gösterdi. Öfkelenen göstericiler, taşıdıkları pankart ve bayrak sopaları ile durak üstündeki gence vurmaya başladı. Kendini gelen darbelerden korumaya çalışan gencin imdadına alandaki görevliler yetişti. Görevliler dayağa maruz kalan genci duraktan indirerek alandan kaçırdı. Bu arada bazı göstericiler ile görevliler arasında da tartışma yaşandı.

ŞİŞLİ'DE TEHLİKELİ GERGİNLİK

Taksim'e 1 Mayıs için çıkmak isteyen sol gruplar ile karşıt görüşlü mahalle sakinleri arasında Şişli'de gerginlik yaşandı. Mahalle sakinleri, eylem yapan göstericilere bıçak ve sopalarla saldırmak istedi. Öfkeli kalabalığı polis engelledi. Eylemciler de gruba taş attı.

GÖSTERİCİLER HAVAİ FİŞEK ATTI 

Beşiktaş’ta 1 Mayısı kutlamaları sonucu polis ile göstericiler arasındaki gerginlik devam ediyor. Göstericiler, polise el yapımı havai fişekle saldırdı. Barikatları temizlemek için gelen iş makinesi de taş yağmuruna tutuldu. Camı kararak içeri giren taş, iş makinesi operatörünü yaraladı.

Beşiktaş'ta 1 Mayıs için Taksim'e çıkmak isteyen gruplar ile polis arasındaki çatışmalar devam ediyor. Polis biber gazı ve tazyikli su ile eylemcilere müdahale ediyor. Yüzleri maskeli gruplar da polise taş, molotof ve el yapımı havai fişek silahıyla karşılık veriyor.

Öte yandan, yola kurulan barikatları temizlemek için gelen iş makinesini göstericiler taş yağmuruna tuttu. Camı kırarak içeri giren taş, iş makinesi operatörünü yaraladı. Sağlık ekipleri yaralıya müdahale etti. 

HALASKARGAZİ'DE ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Şişli Halasgargazi Caddesi’ndeki ara sokaklarda polisle göstericiler arasında çatışma devam ediyor. Tahta parçalarını kendilerine siper eden yüzü maskeli göstericiler, polisin gazına karşı taş ve sapanla karşılık veriyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) önünde sabah saatlerinden itibaren gurubun Taksim’e yürümesine izin vermeyen polis müdahale etmişti. Sendika başkanlarının da aralarında olduğu gurup dağıldıktan sonra ara sokaklara kaçtı. Buradan polise sapanla bilye, taş, molotof kokteyli ve şişelerle karşılık veren göstericilere polis plastik mermi, tazyikli su ve gaz sıktı. Gazdan etkilenen bazı vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale ederek hastaneye götürdü. Cadde üzeride duran Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yanında duran çevik kuvvet ekipleri göstericilerin olduğu sokaklara girmeden müdahale ediyor.

Öte yandan, göstericilerin attığı taşlardan caddedeki dükkanlar da zarar gördü.

POLİS MEMURU ATILAN TAŞLA YARALANDI

Okmeydanı'nda ara sokaklardan çıkan bazı guruplar, polislere havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis, biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Okmeydanı'nda olaylı başladı. Sabahın erken saatlerinde Piyalepaşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi'ne çıkan sokaklarda toplanan yüzü maskeli bazı guruplar, polislere havai fişek, molotof kokteyli fırlatarak sapanlarla taş attı. Polis de göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle karşılık verdi. Göstericilerin attığı molotof kokteyli akrep diye bilinen zırhlı polis aracına isabet etti. Aracın alev alarak tutuşmasına neden oldu. Akrep, kısa sürede söndürüldü. Polis bir göstericiyi gözaltına aldı. Olaylar sürerken bir polis atılan taşla yaralandı. Yaralı polise arkadaşları müdahalede bulundu.

TÜRK-İŞ TEMSİLCİLERİ KADIKÖY'DE

Türk-İş'in Kadıköy Meydanı'nda düzenlediği 1 Mayıs kutlamaları için alana toplanmalar devam ediyor. Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileri de kortej eşliğinde Kadıköy Meydanı'na geldi. Kadıköy'deki kutlamalar devam ediyor.

HASTANENİN ÖNÜ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, göstericiler ve polis arasında yaşanan çatışma sebebiyle adeta savaş alınana döndü. Polis taş, bilye ve sopalarla saldıran göstericilere biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etti. Polisle göstericiler arasındaki çatışma sürüyor.

Darülaceze Caddesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden Taksim’e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Çoğunluğu yüzleri maskeli olan göstericiler polise sapanla taş ve bilye fırlattı. Söktükleri kaldırım taşlarını da polise atan gruba polisin müdahalesi gecikmedi. Polis, biber gazı plastik mermiyle grubu dağıtmaya çalıştı. TOMA da göstericilere tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Polisten kaçan göstericiler Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi içine ve önüne sığındı. Bir grup gösterici de Okmeydanı istikametine kaçtı. Korsan göstericiler bu sırada E-5’te önlem alan çevik kuvvet polislerini taşladı. Polis de biber gazı ve plastik mermiyle karşılık verdi. Polis helikopteri de havadan kontrol uçuşu yaptı.

Darülaceze Caddesi Okmeydanı ile Çağlayan arasındaki bölümünde polisle göstericiler arasındaki çatışmalar sürüyor.

TOMA'YI MOLOTOFLA YAKMAK İSTEDİLER

Taksim'e 1 Mayıs için çıkmaya çalışan eylemcilere Ergenekon Caddesi'nde polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemciler, sokakta ilerleyen TOMA'yı molotof atarak yakmak istedi. Polis, havai fişek ve taş da atan eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçarak polise taş ve şişe fırlattı. Barbaros Bulvarına çıkan ara sokaklarda polisin göstericilere müdahalesi devam ediyor. Polis müdahalesinin devam ettiği sırada CHP’li Mustafa Sarıgül’de alana geldi.

CHP'Lİ TANAL: BOĞA GİBİ SALDIRDILAR

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis, anıt çevresi ve ara sokakları bariyerlerle yaya geçişine kapattı. Beşiktaş'ta TOMA'nın önüne oturan CHP milletvekili Tanal, darp edildi. Tanal, "Boğa gibi saldırdılar."dedi.

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce dağılın uyarısında bulundu. Bu arada, CHP milletvekili Mahmut Tanal 'da TOMA'nın önüne gelerek polisle konuştu. TOMA'nın önüne oturan Tanal, polisin müdahale etmemesini istedi. Ancak bu sırada göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede milletvekilleri de polisle tartıştı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis gaz atarak TOMA ile de tazyikli su sıktı.

Bu arada, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polisin gruba müdahale etmemesi için TOMA'nın önüne oturdu. Ardından polis ekipleri Tanal ve beraberindekileri kaldırmak için müdahalede bulundu. Tanal'ın aracın önünden kaldırılmasının ardından TOMA gruba su sıkarak müdahale etti.

TOMA'nın önüne oturarak açıklama yapan Tanal, emniyet güçlerine tepki göstererek, "Emniyet güçleri bir antrenman. Darbenin girişimini yapıyor. Adeta sivil darbe yapılıyor." dedi. Tanal, "Polis beni darp etti. Burada yapılan diktatörlüktür. Bizi bıraksınlar, bayram gibi kutlayalım. Bir boğa gibi saldırmaları tahammül edilecek olay değil. Halkın üzerinde yeni TOMA'ları deniyorlar. Bu diktatör rejimlerinde olur. Şu anda Mısır'da sokaklar kapalı, bir de Türkiye'de. Diktatör aynı diktatördür." diye konuştu.

DİSK korteji genel merkezin önünden Halaskargazi caddesine indi. Saat 11:00'de yürüyüşe başlayan kortejin önü Şişli Atatürk Evi önünde barikat oluşturan polis tarafından kesildi. Polisle DİSK yöneticileri pazarlık yapmaya başladı. Taksim'e yürümekte ısrarlı olduklarını söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yla, " Arkanızda yüzleri maskeli gruplar var" diyen polis müdürü arasındaki konuşma sürerken kalabalık içinden polise taş atılmaya başlandı. Taş ve şişelerin sayısı artınca polis TOMA'dan tazyikli suyla müdahale başladı. Kısa bir süre sonra gazlı müdahale de geldi. Grupları DİSK Genel Merkezi ve ara sokaklara dağılırken bölgedeki gerginlik devam ediyor.

DİSK ÜYELERİ YÜRÜYÜŞE GEÇTİ 

DİSK Genel Merkezi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen sendika işçileri, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun önünü kesti. DİSK kortejine polis müdahale etti.

GÖSTERİCİLER MANCILIKLA SALDIRDI 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yasadışı terör örgütü yandaşları polise mancınıkla saldırıdı. birçok zırhlı araç, atılan molotof bombası sonucu yandı. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.1 Mayıs nedeniyle terör örgütü yandaşları Mahmut Şevketpaşa Mahallesi, Şark Kahvesi ve Darulaceze çevresini savaş alanına çevirdi. Yollara barikat kuran göstericiler çöp ve barikatları ateşe verdi. Polise molotof bombası atan göstericilerin mancınık kullanması dikkat çekti. Göstericiler gerdikleri ipin arasına koydukları taş ve değişik cisimleri polise fırlattı. Çok sayıda polis aracı,atılan molotoflar sonucu yandı. Olaylar sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı.

POLİS EVLERİ BOŞALTTI 

Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş Meydanı’na ilerlemeye çalışan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin gruba biber gazı ile müdahalesi sonucu ara sokaktaki evde bulunan bir aile ve 3 çocuğu biber gazına maruz kaldı. Polis gazdan etkilene çocukları evden alarak güvenli bir yere taşıdı.

1 Mayıs kutlamalarında Barbaros Bulvarı’ndan Beşiktaş Meydanı’na ilerleyen gruba polis müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılarak polise taş, şişe ve misket attı. Poliste, eylemcilere biber gazı sıkarak karşılık verdi. Polisin attığı biber gazından ara sokakta bir evde bulunan ailede etkilendi. Aile ve 3 çocuğu ile biber gazına maruz kaldı. Evden dışarı çıkan aile, polis ve göstericiler asında kaldı. Polisin ‘Çocuklar var’ uyarısı üzerinde iki tarafta durdu. Çocukları kucağına alan polis güvenli bölgeye getirdi. Biber gazından etkilenen çocukların gözüne polis tarafından limon sıkıldı. Ardından çocuklar polisler tarafından açık bir iş yerine taşındı.

MUSTAFA SARIGÜL BEŞİKTAŞ'TA

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş'a gitti. Sarıgül Barbaros Bulvarı'nda yürüyerek meydana gitti. Sarıgül polis müdahaleleri ile ilgili kısa bir açıklama yaparak, "Bu görüntüler Türkiye'ye yakışıyor mu? Oysa Taksim Meydanı'nı için herkes dileklerini, isteklerini çok güzel bir şekilde dile getirdi. Taksim'de halaylarla bütün işçi arkadaşlarım, bütün sivil toplum kuruluşları, isteklerini kamuoyu ile buluşturabilirlerdi. Bunlara izin verilmemesi gerçekten bir demokrasi ayıbı. 12 Eylül'de dahi böylesine bir olay, böyle bir zulüm yaşanmadı. Bu gerçekten iktidarın bir demokrasi ayıbıdır" dedi. Sarıgül ardından 1 Mayıs için toplanan göstericilerle bir araya geldi.

HAK-İŞ TAKSİM'DEKİ ANITA ÇELENK BIRAKTI

Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarının yasak olması sebebiyle Hak-İş temsilcileri, meydandaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Hak-İş temsilcisi Orhan İlhan ve sendika üyeleri, Taksim meydanına gelerek önce Kazancı yokuşuna daha sonrada meydandaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Çelengin bırakılmasının ardından konuşan Hak-İş temsilcisi İlhan, “Bizler ekmek mücadelesi veren alın teriyle üreten olarak daha yaygın, daha güçlü ve daha fazla sendikal örgütlenme için alanlardayız. Yeryüzünün bütün mazlum ve mağdurlarının özellikle zulme uğrayan Suriye, Mısır, Filistin, Arakan, Gazze, Doğu Türkistan ve Orta Afrika halklarının yanında olduğumuz için alanlardayız. Emek ve dayanışma günü Türkiye’de ve dünyada tüm emekçiler adına kutlu olsun.” dedi. Öte yandan sendika temsilcilerinin sık sık 'Yaşasın 1 Mayıs' sloganı attığı gözlendi.

Antikapitalist Müslümanlar üyesi bir grup Fatih Camii avlusunda 1 Mayıslarda ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra Taksim'e gitmek için Cami'den yürüyüşe geçti.

Okmeydanı hastene civarında çatışmalar yaşanıyor. Yoğun gaz bombasına eylemciler barikat ve taşlarla karşılık veriyor.

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, eylemcileri tazyikli su ve biber gazı sıkarak dağıttı. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

Beşiktaş'ta polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

Okmeydanı Hastanesi önünde gruplar toplanmaya başladı.

OKMEYDANI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Polisin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin vermemesi üzerine Okmeydanı'nda toplanan yasa dışı örgüt yandaşları ile polis arasında çatışma çıktı. Okmeydanı savaş alanına döndü.Molotof bombasından etkilenen bazı iş yerleri yandı. Haberciler de yanma tehlikesi geçirirken, zırhlı araç da alev alev yandı.

Polis Taksim Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde toplanan yüzleri maskeli, molotoflu gruba güvenlik güçleri izin vermedi. Yollara barikatlar kuran grup ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklarda toplanan grup çevik kuvvet polisine molotof bombaları, misket ve havai fişeklerle saldırdı. Polis de gruba akrep tipi zırhlı araçlar ve biber gazlarıyla müdahale etti. Atılan molotoflardan haberciler son anda kurtuldu. Yanan bazı iş yerlerine çevredeki esnaflar müdahale etti. Olay yerinde görev yapan akrep tipi zırhlı araç da alev alev yandı.

Polis ile göstericiler arasında kovalamaca sürüyor. 

Türk-İş sendikası üyeleri Taksim'e geldi. Grup Kazancı Yokuşu'nda.Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve sendika üyeleri, Taksim meydanına gelerek önce Kazancı yokuşuna daha sonrada Meydandaki Cumhuriyet anıtına çelenk bıraktı. Çelengin bırakılmasının ardından konuşan Atalay, “Her sene olduğu gibi gene Kazancı yokuşundayız. Maalesef ardan 37 sene geçti. Ölen 34 tane kardeşimizin hala failini bilmiyoruz.Ailelerde bilmiyor, kamuoyu da bilmiyor. Neden yapıldı, niçin yapıldı bilmiyoruz. Bugün biz burada Türk-İş yönetim kurulu arkadaşlarımızla anma töreni için buradayız.” dedi.

Beşiktaş'ta polis müdahalesi başladı. TOMA ile müdahale ediliyor.

CHP'Lİ VEKİL TOMA'NIN ÖNÜNDE DURDU

Beşiktaş'ta toplanan bir gruba polis TOMA ile müdahale etti. Gruba tazyikli su sıkan polis, bazı göstericileri gözaltına aldı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, eylemcilere müdahale etmemesi için TOMA'nın önüne oturdu.

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce dağılın uyarısında bulundu. Bu arada CHP milletvekili Mahmut Tanal’da TOMA’nın önüne gelerek polisle konuştu. TOMA’nın önüne oturan Tanal, polisin müdahale etmemesini istedi. Ancak bu sırada göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede milletvekilleri de polisle tartıştı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis gaz atarak TOMA ile de tazyikli su sıktı.

Bu arada CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polisin gruba müdahale etmemesi için TOMA'nın önüne oturdu. Ardından polis ekipleri Tanal ve beraberindekileri kaldırmak için müdahalede bulundu Tanal’ın aracın önünden kaldırılmasının ardından TOMA gruba su sıkarak müdahale etti. Beşiktaş Meydan’daki gergin bekleyiş devam ediyor.

Halaskargazi Caddesi ve Taksim Meydanı'na çıkan bütün ara sokaklar polis barikatıyla kapatıldı.  3 TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de kalkanlarıyla bekleyişini sürdürüyor.

DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkezde toplanmaya başladı. Taksim'e günler öncesinden getirilen polis bariyerleri kuruldu. Metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine bant çekildi. Takviye polisler gece geç saatlerde İstanbul'a geldi. İşte dakika dakika 1 Mayıs notları...

Polis İstanbul Valiliği'nin emriyle Halaskargazi Caddesi'ni Mecidiyeköy'den itibaren bariyerlerle trafiğe kapattı. Ancak kapatılan caddede Lape Hastanesi ve Şişli Etfal Hastanesi vardı. Polis bariyerlerden kimseyi içeri geçirmeyince hastaneye gitmek isteyenlerle sert tartışmalar yaşandı.

Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektirilmek istendi. Ancak oturma eylemi yapanlar buna engel olmak istedi. Polisin otobüsü çektirdiği halat koptu.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup ile polis karşı karşıya geldi. Polis toplanan gruba dağılma çağrısı yapıyor.

ESNAF KEPENK AÇAMADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapatılan Tarlabaşı'nda birçok esnaf kepenk açamadı. Sabah saatlerinde gelerek dükkanlarını açan bazı esnaflar ise güne siftah yapamadan başladı.

1 Mayıs kutlamaları nedeniyle adeta abluka altına alınan Tarlabaşı esnafı, en sakin günlerinden birini yaşıyor. Bir çok iş yeri ve dükkanın kapalı olduğu Tarlabaşı'nda, açılan dükkanlar adeta sinek avlıyor. Bu arada kimi esnaflar ise kepenklerini yarıya kadar açtı.

Öte yandan caddenin araç trafiğine kapatılması, belki de en çok bu güzergahı kullanmak zorunda kalan yabancıları olumsuz etkiledi. Bir çok yabancı ellerindeki valizlerle cadde boyu dakikalarca yürümek zorunda kaldı. Kimi yabancı gruplar ise yolun karşı tarafına geçmek için yol ortasındaki demir bariyerlerin üzerinden atladı.

DİSK üyeleri Şişli'deki genel merkez önünde toplanmaya başladı.

Beşiktaş Belediye başkanı Murat Hazinedar saat 06.30 sıralarında meydanda görev yapan temizlik işçileri ile Cumhuriyet Anıtına çelenk koydu. Hazinedar'la çelenk koymak için Cumhuriyet Anıtı'na giden işçilerin çalı süpürgelerini yanlarına almalarına izin verilmedi.

DİSK ÜYELERİ TOPLANMAYA BAŞLADI

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. Gece saatlerinde genel merkez binasına gelenlerin ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

BARİYERLER KURULDU

İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. Görevliler önce Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresini kapattı. İlerleyen saatlerde de kademeli olarak Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan yollara bariyerler kuruldu.

TURNİKELERE BANT ÇEKİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Mayıs nedeniyle daha önceden belirlediği ulaşım tedbirleri kapsamında, bazı metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine güvenlik şeridi çekildi.

TOMALAR KONUŞLANDIRILDI

Güvenlik önlemlerinin alınacağı bölgelere de, gece saatlerinden itibaren 'akrep' diye tabir edilen zırhlı polis araçları ile TOMA'lar görev yerlerine konuşlandırıldı.

TAKVİYE POLİSLER İSTANBUL'DA

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları sebebiyle her yıl olduğu gibi çeşitli illerden uçaklarla takviye polisler geldi.

Polisler, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü yanında bulunan kapıdan çıkış yaptı. 1 Mayıs kutlamaları için İstanbul'da 39 bin polisin görev alması bekleniyor. Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapatılması nedeniyle Anadolu'daki illerden takviye polis ekipleri gece saatlerinde İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'na gelen polis ekipleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslere bindirildi. Polisler Samsun, Erzurum, İzmir, Adana, Kars ve Van'dan geldi.

GRUPLAR BEŞİKTAŞ'TA TOPLANMAYA BAŞLADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için gruplar Beşiktaş'ta toplanmaya başladı. Barbaros Bulvarı ve Başbakanlık Ofisi önü trafiğe kapatılırken, çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı.

 

1 Mayıs, Ankara'da da olaylı geçti. Kızılay'a girmeye çalışan göstericilere polisten barikat engeli kondu.

asdas1111111111.jpg

İzmir'de genel olarak bayram havasında geçen 1 Mayıs'da polis barikatını aşmaya çalışan bir ÖDP'liye polisten müdahale geldi.

asasaaaa1111.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim