• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

İstanbul'a soğuk hava ve kar alarmı

İstanbul'a soğuk hava ve kar alarmı
Soğuk ve yağışlı hava hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edecek. İstanbul’da bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışlı hava yarın sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde yer yer kara dönüşecek.

Mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları, pazar gününe kadar azalmaya devam edecek, pazar günü batı bölgelerden başlayarak gelecek hafta yurt genelinde artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek.

BU GECE VE YARIN SABAH KAR VAR

İstanbul’da bu akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek.

PAZARTESİ HAVA ILIK HAVA ETKİLİ OLACAK

Soğuk ve yağışlı sistem, pazar günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek. Ancak Türkiye, pazartesi günü batı bölgelerden itibaren ılık ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine girecek. Bu sistem ise hızlı bir şekilde hareket ederek salı günü etkisini kaybedecek. Yağışların, Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Adana’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı çok bulutlu, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Adana’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak, Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara’nın güneydoğusu ile yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Batı bölgelerdeki yağışların hafif olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz’de kuvvetlice esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların, Hakk’ri, Bitlis, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri ve Adana’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olmasnını beklendiğini bildirdi ve yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim