• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

İstanbul Yollarında Nostaljik Ve Tematik Otobüs Dönemi Başlıyor

İstanbul Yollarında Nostaljik Ve Tematik Otobüs Dönemi Başlıyor
İstanbul yollarına renk katacak olan nostaljik ve tematik otobüsler; Kreşbüs, Sergibüs ve Sinemabüs, TRANSİST 2015 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri...

İstanbul yollarına renk katacak olan nostaljik ve tematik otobüsler; Kreşbüs, Sergibüs ve Sinemabüs, TRANSİST 2015 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı'nda görücüye çıktı. Fuarın ardından hizmete başlayacak olan nostaljik ve tematik otobüsler bir yandan katılımcıları geçmişe götürürken diğer yandan onlara eğlenceli anlar yaşattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde İETT tarafından halkın toplu ulaşıma olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamındaki TRANSİST 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı kapılarını açtı. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılış töreni AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci'nin katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca törende ulusal ve uluslararası alanda büyükşehir ve il belediyeleri, toplu ulaşım modları için ürün tedarik eden ve hizmet veren firmalar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları da hazır bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehter Takımı'nın mini konseriyle başlayan törende açılış konuşmalarının ardından fuar alanı katılımcılar tarafından gezildi. Bu sene ilk kez partner şehir işbirliği ile kapılarını açan TRANSİST 2015'in ortağı ise Seul oldu.

NOSTALJİK VE TEMATİK OTOBÜSLER FUARIN GÖZDESİ OLDU

TRANSİST 2015'in sergi alanında bulunan nostaljik ve tematik otobüsler, bir yandan katılımcıları geçmişe götürürken diğer yandan onlara eğlenceli anlar yaşattı. 5 nostaljik aracı orijinaline sadık kalarak üreten ve İstanbul trafiğine armağan eden İETT, 3 adet tematik otobüsü de fuarda ziyaretçiler ile buluşturdu. Çocukların hem eğitim görebileceği, hem de oyun oynayabileceği şekilde tasarlanan Kreşbüs, İETT tarihi ve güncel materyallerinin sergilenebilmesi, halka sunabilmesi için hazırlanan Sergibüs ve Sinemabüs de TRANSİST Sempozyum ve Fuarı kapsamında ilk kez görücüye çıktı. İstanbul yollarına renk katması amaçlanan nostaljik ve tematik otobüsler, fuarın ardından hizmete başlayacak.

"İNOVASYON ÜRETİYORUZ"

İETT'nin sürekli inovasyon üreten bir kurum olduğunu belirten İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci, "İstanbul dünyanın en gözde şehirlerinden biri. İstanbul'daki vatandaşlarımız bir vakitle kullandığı otobüsleri yeniden ürettik. İnsanlar belki eşleriyle orada tanıştı. Kadromuzdaki çılgın mühendisler sürekli inovasyon üretiyorlar. Bu nedenle biz de onlara nostaljik ve tematik otobüsler imal ettirdik" dedi.

Toplu ulaşım sektörünü ivmelendirmek, trafik tıkanıklığını rahatlatmak, şehir yaşamını kolaylaştırmak ve araçların yaydığı emisyonu minimuma indirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Mümin Kahveci, "Fuarımızda, toplu ulaşım kullanıcılarının her segmentindeki insanlar, dünyanın toplu ulaşımını yönetenler, toplu ulaşım hizmet sektöründe faaliyet gösteren ulaşım operatörleri, üst düzey yöneticiler, araçları kullanan şoförler, dernekler, toplu taşıma gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve ulaşımla ilgilenen akademisyenler bir araya geldi. Bu sene içerisinde toplu taşıma alanında yapılan faaliyetleri gözden geçirip önümüzdeki yıllar içerisinde perspektif çiziyoruz. Bu çalışma geleneksel olarak sürüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Genel Sekreter Hayri Baraçlı'nın bu konuda büyük bir inisiyatifi var" ifadelerini kullandı.

LONDRA'NIN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

TRANSİST 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı'nın önemli konuklarından biri de Londra'nın Seçilmiş İlk Belediye Başkanı Ken Livingstone oldu. Toplu ulaşım alanındaki çalışmalarıyla dünyaca tanınan ve dünyanın en büyük 40 kentini iklim değişikliği konusunda bir araya getiren C40 Grubu'nun kurucusu Ken Livingstone'un yaptığı konuşma yoğun ilgi gördü.

ÖDÜL TÖRENİ 19 ARALIK'TA

TRANSİST 2015 bu yıl "7 Farklı Kategoride Proje Yarışması" ile de taçlanacak. "Toplu Ulaşımda 4P" temasıyla otobüs, metro, tramvay, metrobüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçlarının çarpıcı anlarını aynı karede yakalayan fotoğrafların ve kısa filmlerin sahipleri 19 Aralık'ta düzenlenecek törenle ödülleriyle buluşacak.

İstanbul Yollarında Nostaljik Ve Tematik Otobüs Dönemi Başlıyor

İstanbul Yollarında Nostaljik Ve Tematik Otobüs Dönemi Başlıyor

İstanbul Yollarında Nostaljik Ve Tematik Otobüs Dönemi Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim