• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İstanbul ve Adana Eş Zamanlı Terör Operasyonu

İstanbul ve Adana Eş Zamanlı Terör Operasyonu
Ankara'da gerçekleşen saldırısı sonrası, terör örgütüne yönelik İstanbul ve Adana'da çok sayıda gözaltının olduğu bir operasyon gerçekleştirildi.

Başkent Ankara'da dün akşam bombalı araçla saldırı düzenlendi. Sivillerin hedef alındığı saldırıda 37 kişi öldü, 71 kişi yaralandı. Hain saldırı sonrası İstanbul ve Adana'da dikkat çeken 2 operasyon gerçekleştirildi.

ÇOK SAYIDA ADRESE BASKIN

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin desteği ile başta Gaziosmanpaşa olmak üzere tespit edilen çok sayıdaki adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ÖZEL HARAKET POLİSİ ÖNCÜLÜK ETTİ

Operasyon yapılan adreslerin bulunduğu Karayolları ve Karadeniz Mahalleleri'nde TOMA ve zırhlı araçlarla çevik kuvvet ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemlerinin ardından bölgeye gelen polis ekipleri, tespit edilen adreslere özel harekat polislerinin öncülüğünde girdi.

Çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve gösterdikleri yerlerde aramalar yapıldı.

ŞÜPHELİLER KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

ADANA'DA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

Ankara'da dün düzenlenen bombalı saldırı ardından kentte güvenlik önemlerini atıran Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, sabahın ilk saatlerinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyon düzenledi.

OPERASYONA 300 POLİS KATILDI

Operasyona, Asayiş, Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden yaklaşık 300 polis katıldı.

36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çevik kuvvet polisleri, sokak başları ve ana caddelerde güvenlik önlemi alırken, direnişin olabileceği adreslere ise özel harekat polisleri girdi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği aramalarda, izinsiz gösterilere katıldığı ve terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen içlerinde çocukların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

36 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim