• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul Valisi Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Taksim Meydanı'nın işçilerimizin hem çelenk sunma hem de Kazancı Yokuşu'nda rahmetli işçilerimizi anma konusunda bir kutlamaya açık olduğunu özellikle belirttik" dedi.

Mutlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği temsilcileriyle, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ilgili yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilere açıklama yaptı. 

Vali Mutlu, ilgili heyetin 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı'nda gerçekleştirme arzusu içerisinde olduğunu belirterek, kendisinin de onlara katıldığı özellikle ifade ettiğini söyledi. 

Taksim'de 1 Mayıs 1977'de gerçekleştirilen kutlamada hayatını kaybeden işçilerin herkesin yüreğinde acı bıraktığını dile getiren Mutlu, bu konuda işçilerin yaşamış olduğu bu acılı günün herkesin ortak acısı olduğunu görüşmede belirttiğini aktardı. 

Vali Mutlu, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Taksim Atatürk Anıtı'nda ilgililerin katılımıyla çelenk sunma merasiminin gerçekleştirilmesi ve çelenklerin konulmasının bizim açımızdan da yönetim ve idare açısından da çok değerli, anlamlı olduğunu özellikle ifade ettim ve bu seremoninin mutlaka gerçekleştirilmesini kendilerinden istirham ettik. Ayrıca Kazancı Yokuşu'nda hayatını kaybetmiş değerli işçilerimiz ki, rahmetle anıyorum ve geride kalan kıymetli ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum, bu acı olayla ilgili. Kazancı Yokuşu'nda da bunu anma noktasında, bir seremoninin orada düzenlenmesi gerektiğini ve bu konuda da kendilerinin hazırlık yapmalarının iyi olacağını belirttim ve Kazancı Yokuşu'nda da yapılacak böyle bir anmaya, etkinliğe bizim de destek vermek istediğimizi, bu konuda kendilerini destekleyeceğimizi özellikle ifade ettim. Dolayısıyla Taksim Meydanı'nın işçilerimizin hem çelenk sunma hem de Kazancı Yokuşu'nda rahmetli işçilerimizi anma konusunda bir kutlamaya açık olduğunu özellikle belirttik." 

Mutlu, görüşmede söz konusu seremonilerin yapılmasının anlamlı olduğunu, bundan vazgeçilmemesi gerektiğini ifade ettiklerini anlatarak, "Taksim Meydanı'nda miting yapılması konusuna gelince; bu konuyla ilgili, artık İstanbulumuz'da toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili yeni bir dönemin başlatılmış olduğunu, bu dönem çerçevesinde İstanbulumuz'da sosyal hayatı, kamu düzenini daha iyi yönetebilme amacıyla gerçekleştirilmiş olan Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe'deki fevkalade güzel tanzim edilmiş olan miting, toplantı alanlarının bu tür talepler için ilgililerin emrinde olduğunu özellikle belirttim ve bu nedenle geçen yıl Kazlıçeşme için yaptığımız öneriyi bu yıl Yenikapı için teklif ettik" şeklinde konuştu. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim