• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul Üniversitesi, En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite

İstanbul Üniversitesi, En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite
5. Türk Patent Ödülleri'nde "En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite" ödülünü İstanbul Üniversitesi aldı.

5. Türk Patent Ödülleri'nde "En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite" ödülünü İstanbul Üniversitesi aldı. İÜ Rektörlüğü tarafından patent başvurusunda bulunan öğretim üyelerine İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde teşekkür yemeği verildi.

İstanbul Üniversitesi, 2014 ve 2015 yılında "En Çok Patent Başvurusu Yapan Üniversite" oldu. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, patent başvurusunda bulunan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri ile düzenlenen teşekkür yemeğinde bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasında patent başvurusunda bulunan tüm öğretim üyeleri ve üniversite mensuplarını tebrik etti.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasında, İstanbul Üniversitesi'nin üniversite ve sanayi iş birliği için bir köprü görevi üstlendiğini belirterek: "Üniversitemiz proje bazında ihtiyaca göre, araştırma merkezi, laboratuvar veya patent ofisi gibi kaynakların ürettiği hizmetlerin bir araya getirilmesi görevini başarı ile yerine getiriyor. İş dünyası ile yakın temas kurarak işbirliği projelerini oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. İstanbul Üniversitesi olarak patentleri sanayide ürüne dönüştürmek amacıyla girişimlerimiz ve çalışmalarımız var. Her alanda ülkemizin gereklerine uygun olarak bilim-sanayi-inovasyon temelli ekonomik, sosyal, kültürel bir yapı oluşturmak ve beşeri sermayemizin niteliğini, niceliğini, temel, mesleki/teknik ve yönetsel yetkinlik düzeyini sürekli olarak ileriye götürecek yatırımlar yapmak durumunda olduğumuzu biliyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi'nin fikirden ürüne giden süreci yönetmeyi ve paydaşlar arasındaki koordinasyonu sağlamayı temel ilke edindiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, "Bilim insanları ve sanayi şirketlerinin, ulusal ve uluslararası araştırma destek programlarından yararlanmasını sağlayarak kamu ve özel sektör kuruluşlarının teknolojik, yenilikçilik, araştırma ve geliştirme yeteneklerinin artırılmasını hedefliyoruz. Bilgiyi ürüne dönüştürme gayesi ile teknoloji geliştirme ve inovasyon kültürünü oluşturarak, ülkemizin rekabet gücünü uluslararası alanda arttırmasında katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, patent başvuru sayılarında yakaladıkları başarıyı, bunların ürüne dönüştürülmesi noktasında da sürdüreceklerini belirterek bu sayede ülke ekonomisine de katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Düzenlenen yemeğe, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Güloğlu, Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Prof. Dr. Bayram Mert Savrun, İÜ Rektör Danışmanı ve İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Ergün Yolcu ve patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim