• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

İstanbul “Şah-mat” Dedi

İstanbul “Şah-mat” Dedi
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İstanbul İl Temsilciliği ve Uğur Okulları işbirliğiyle düzenlenen 2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası...

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İstanbul İl Temsilciliği ve Uğur Okulları işbirliğiyle düzenlenen 2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası Finali 9 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşen açılış töreni ve 10 Nisan tarihine kadar devam eden final maçları ve ödül töreni ile son buldu.

İstanbul'un 39 farklı ilçesinde Uğur Okulları'nın 25 farklı okulunda gerçekleştirilen ve 3 ay süren turnuvada, 7-18 yaş arası yaklaşık 3 bin 500 sporcu yarıştı. 280 sporcunun finalde kıyasıya yarıştığı turnuvada Yıldızlar kategorisinde "Güç Birliği", Küçükler kategorisinde ise "Dinamik Çift Ünlem" Takımları büyük ödülü aldı.

Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Bakırköy Kaymakamı Adem ÖZTÜRK, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, GHSİM İstanbul Şube Müdürü Adnan Kuzu, Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çakır, Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, Uğur Okulları Kurumsal İletişim Direktörü Müzeyyen Yalçın Bedel, GHSİM Bahçelievler İlçe Müdürü Numan Şahin, TSF İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, Turnuva Koordinatörü Eyüp Araz, Kuyumcukent Genel Müdürü Mahmut A. ESEN, Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, Kuyumcukent BKM Yönetim Kurulu Başkanı Habib Kocabaşoğlu, Kuyumcukent İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Nail Akyüz ve Osman Karagüney, Yeşilay Bağcılar İlçe Başkanı Mustafa ARSLAN sporcular, antrenörler ve sporcu yakınlarının katılımıyla gerçekleşen turnuva final töreniyle son buldu.

YILDIZLAR VE KÜÇÜKLER KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLAN TAKIMLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

"2016 Şah Mat" Final Turnuvası'nda Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde dereceye giren takımlara Uğur Okulları tarafından toplam 12 bin lira değerinde ödül takdim edildi. Yarışma sonucunda Güç Birliği Takımı Yıldızlar kategorisinde birincilik elde ederken, Dinamik Çift Ünlem Küçükler kategorisinde birincilik kupasının sahibi oldu.

Açılış gününde çocuklara destek vermek ve açılış hamlesini yapmak üzere katılım sağlayan Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit böyle bir etkinliğin çocuklar ve gençler için çok önemli olduğunu vurguladı. Özyiğit aynı zamanda, "Sonuçta çocuklarımıza Türkiye'nin geleceğini teslim edeceğiz. Bu yüzden zekâlarına ve becerilerine çok güveniyoruz. Bugün de güzel bir karşılaşma olacak. Organizasyonda katkısı olan kurumlarımıza, Uğur Okulları'na ve Kuyumcukent'e çok teşekkür ediyorum. 23 Nisan'da da çocuklarımıza ve yurdumuzun şanına yakışır güzel bir etkinliğimiz olacak. Bin öğrenci ile satranç turnuvası yapılıp, Guinness rekorlar denemesi yapılacak" dedi.

"SATRANCIN HAYATI OLUMLU ŞEKİLDE ETKİLEYEN BİRÇOK FAYDASI VAR"

Turnuva finalinden sonra katılan bütün öğrencilere ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileten Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, "Satranç, çocukların gelişimi, doğru karar verme yetisi ve hayata iyi hazırlanmaları için çok önemli bir spordur. Bunun gibi hayatın her yanını olumlu bir şekilde etkileyen çok sayıda faydası var. Spor federasyonları devlet desteği alıyor fakat bunun yanısıra faaliyetlerini sponsorluklarla kuvvetlendiriyor. Bu yüzden bizim için sponsorluklar çok önemli. Bu aslında bizim için bir işbirliği konumunda oluyor. İstanbul'da yapılan satranç turnuvamızın da başlangıcından bugüne kadarki aşamalarında Uğur Okulları bize bu anlamda destek çıktı. Bugün de İstanbul finalini tamamladık. Çocuklarımızla madalyalarını ve kupalarını buluşturacağız. Destekçilerimiz de hem birbirlerini tanıma fırsatı yakalıyorlar hem de sporcu olarak çocuklara ve federasyona bir katkı sağlanıyor. Başta Uğur Okulları olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen ve katkıları bulunan herkese çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

"SATRANÇ, HAYATIN KÜÇÜK BİR MODELİ"

Uğur Okulları'nın böyle bir etkinliğe destek vermesinden dolayı çok gururlu olduklarını ve bunu geleneksel hale getirmeyi planladıklarını dile getiren Uğur Okulları Kurumsal İletişim Direktörü Müzeyyen Bedel Yalçın, "Yaklaşık 3500 sporcunun katıldığı bir turnuva gerçekleştirdik. 16 Ocakta başlayan turnuvamız aslında üç ay süren meşakkatli bir zaman dilimini kapsıyor. 208 sporcumuz finale katıldı. Bizim için çok etkin ve verimli bir turnuva oldu. 3500 katılımcı gerçekten rekor bir katılım aslında. Ben burada kazanan ve kazanmayan bütün sporcularımıza, bizlere kapılarını açan 26 okul ve müdürlerimize teşekkür ediyorum. Satranç hayatın küçük bir modeli aslında. Çocuklar satranç ile paylaşmayı, işbirliği içerisinde olmayı, takım olmayı, bir sonraki adımlarını düşünmeyi öğreniyorlar. Biz de Uğur Okulları olarak öğrencileri başarılı bir geleceğe hazırlıyoruz. Onların yeteneklerini keşfediyoruz. Kendi potansiyellerini keşfetmelerine önem veriyoruz. Satrancın da bu konuda çok önemli olduğunu düşündüğümüz için kurum olarak bu turnuvayı geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerinde bulundu.

İstanbul Yıldızlar kategorisi birincisi Güç Birliği Takım Kaptanı Bahadır Özen, "16 yaşındayım ve 10 yıldır satranç oynuyorum satranç benim için bir hayat. Yurtiçinde ve yurtdışında da birçok derecem var. Bugün de takım olarak şampiyonluk ettik. Amacımız, Türkiye çapında da iyi bir derece elde etmek" diyerek mutluluğunu paylaştı. İstanbul Küçükler kategorisinde birinciliğini kapan Dinamik Çift Ünlem takımından Onur Akıncıoğlu da 4 yıldır satrançla ilgilendiğini, turnuva da çok zorlandıklarını fakat iyi bir şekilde oynadıkları için takım olarak bu başarıyı elde ettiklerini söyledi. Bütün rakiplerini tebrik eden Akıncıoğlu Türkiye'de de güzel dereceler için beklentilerinin olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim