• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

İstanbul Miniatürk’te Sergilenen Kızkalesi’nin Açılışını Başkan Kocamaz Yaptı

İstanbul Miniatürk’te Sergilenen Kızkalesi’nin Açılışını Başkan Kocamaz Yaptı
Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı, EMITT-2016 için İstanbul'da...

Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yapılarının sergilendiği Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi minyatürünün açılışı, EMITT-2016 için İstanbul'da bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından yapıldı.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Başkanı da olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın öncülük ettiği çalışmalar ve girişimler ile İstanbul Haliç'te bulunan Miniatürk'te sergilenmeye başlanan Kızkalesi minyatürünün açılışına, Kocamaz'ın yanı sıra ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Açılış sonrası bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Mersin'in tarihi ve kültürel öğelerini tanıtmak için her türlü girişimde bulunduklarını belirtti. Kızkalesi'nin, Türkiye'nin en önemli tarihi yapı minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk'te yer alması için yaptıkları çalışmanın sonuç verdiğini dile getiren Kocamaz, artık dünyanın her yerinden Miniatürk'e gelen ziyaretçilerin Mersin'in simgelerinden olan Kızkalesi'ni tanıma şansı yakalayacağını ifade etti. Kocamaz, "Mersinimizin simgelerinden biri olan Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması Mersinimizin tanıtılması adına çok önemli bir adımdır. Mersin, tarihi ve kültürel yapılarıyla dolu dolu bir kent. Biz de kentimizin tanıtımı için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Kızkalesi'nin Miniatürk'te yer alması, Mersin için bir ilk. Bundan sonra da kentimiz ilkleri yaşamaya devam edecek" dedi.

Açılışın ardından Başkan Kocamaz ve beraberindeki heyet, Miniatürk'teki diğer eserleri ve Kurtuluş Savaşı temalı Panorama Zafer Müzesi'ni gezdi.

2003 yılında hizmete giren Miniatürk'te toplam 128 eser sergileniyor. Yılda 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve bunun dörtte birini yabancı ziyaretçilerin oluşturduğu Miniatürk'te, ilk defa Mersin'e ait bir eser sergileniyor. Gerçek boyutunun 1/25 ölçeğinde küçültülmüş maketi ile Miniatürk'te yerini alan Kızkalesi, ilk olarak 5 dilde, daha sonra da 20 dilde yerli ve yabancı turistlere tanıtılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim