• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

İstanbul güne karla uyandı

İstanbul güne karla uyandı
Soğuk hava Trakya’dan Türkiye’nin batı bölgelerine de girdi. Önceki gün 17.8 derece sıcaklığın ölçüldüğü İstanbul bir günde 12 derece birden soğuyarak 5.2 dereceyi gördü. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı başladı.

Meteorolojik tahminlere göre, bugün İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçelerindeki yağış kar şeklinde gerçekleşecek. İstanbul’da önceki gece saatlerinde görülmeye başlayan sis, dün sabah saatlerinde etkisini artırdı. Sisle beraber hava sıcaklığında da düşüş yaşandı. İstanbul Boğazı, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

EGE’DE FIRTINA DİNİYOR

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar’dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta soğuk ve kar yağışlı havaya dönüşeceği ve Salı gününden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklar tüm yurtta 10 derece birden düşecek. Hafta başından itibaren özellikle iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur, Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Doğuda kar yağışı artarak devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Ege’de kuzeydoğudan (poyraz) 6 ila 8 (40 ila 75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esen rüzgârın bugün etkisini kaybedeceğini de açıkladı.

DOĞU İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacak yağmur ile Doğu kesimlerinde başlayacak yoğun kar yağışı nedeniyle ilgilileri ve vatandaşları sel, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu'da başlayan ve yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklarla perşembe günü akşam saatlerine kadar devam edecek yağmur ve kuzeyinin yükseklerindeki karla karışık yağmur ve kar yağışlarının meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Açıklamada ayrıca, bugün (pazar) doğu kesimlerde başlayan ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklarla cuma gününe kadar devam edecek kar yağışlarının, bu gece ve yarın (pazartesi) Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde, salı günü ise doğu kesimlerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Meteorolojik uyarıda, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim