• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

‘İstanbul Gravürlerı̇’ Sergı̇sı̇ Açıldı

‘İstanbul Gravürlerı̇’ Sergı̇sı̇ Açıldı
1. Uluslararası "Engravist" Sanatsal Etkinlikler Bulus¸ması kapsamında hazırlanan "I·stanbul Gravu¨rleri" sergisi ac¸ıldı.

1. Uluslararası "Engravist" Sanatsal Etkinlikler Bulus¸ması kapsamında hazırlanan "I·stanbul Gravu¨rleri" sergisi ac¸ıldı. Tu¨rkiye'de yapılmıs¸ en bu¨yu¨k organizasyon olma o¨zelligˆini tas¸ıyan sergi, 5 ayrı u¨lkeden sanatc¸ıları agˆırlıyor.

Yıldız Teknik U¨niversitesi Sanat ve Tasarım Faku¨ltesi ile Bas¸bakanlık Yurt Dıs¸ı Tu¨rkler ve Akraba Topluluklar Bas¸kanlıgˆı is¸birligˆi ile du¨zenlenen Engravist Uluslararası I·stanbul Baskıresim Etkinlikleri sergisinin ac¸ılıs¸ına yurtic¸i ve yurt dıs¸ından c¸ok sayıda akademisyen ve davetli katıldı. Yu¨ksel Sabancı Sanat Merkezi'ndeki serginin ac¸ılıs¸ında bir konus¸ma yapan Yıldız Teknik U¨niversitesi Sanat ve Tasarım Faku¨ltesi I·letis¸im Tasarımı Bo¨lu¨mü Bas¸kanı Doc¸. Dr. Lu¨tfu¨ Kaplanogˆlu, bu yıl ilkini gerc¸ekles¸tirdikleri etkinligˆi geleneksel hale getirmeyi amac¸ladıklarını so¨yledi. Sergiye katılan sanatc¸ılara tes¸ekku¨r eden Doc¸. Dr. Kaplanogˆlu, daha sonra katılımcılara tes¸ekku¨r sertifikalarını takdim etti.

Sempozyum, c¸alıs¸tay ve bir de serginin yer aldıgˆı gravu¨r alanında s¸imdiye kadar Tu¨rkiye'de yapılmıs¸ en bu¨yu¨k organizasyon olma o¨zelligˆini tas¸ıyan 1. Uluslararası "Engravist" Sanatsal Etkinlikler Bulus¸ması kapsamında 5 ayrı u¨lkeden sanatc¸ılar agˆırlanıyor. Etkinlik paralelinde du¨zenlenen "I·stanbul" temalı c¸alıs¸tayın sonunda u¨retilen eserlerin de yer aldıgˆı sergide 70 sanatc¸ı tarafından hazırlanan 107 "I·stanbul" temalı gravu¨r yer alıyor.

İSTANBUL GRAVÜRLERİNİN ÜRETİLMESİ AMAÇLANIYOR

"Engravist" Sanatsal Etkinlikler Bulus¸ması, I·stanbul'un sahip oldugˆu ko¨klu¨ ku¨ltu¨rel mirasın "I·stanbul" temalı gravu¨r c¸alıs¸maları aracılıgˆı ile Balkanlar ve digˆer akraba topluluklar arasında tanıtılması ve o¨zellikle gu¨nu¨mu¨z I·stanbul gravu¨rlerinin u¨retilmesini sagˆlamayı amac¸lıyor. I·stanbul'un tarihi ve ku¨ltu¨rel mirasının tanıtımı ile turizmine de bu¨yu¨k katkı sagˆlayacak bu yıl ilki gerc¸ekles¸tirilen etkinligˆin o¨nu¨mu¨zdeki yıllarda da tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi, bu sayede Yıldız Teknik U¨niversitesi'nin bir gravu¨r mu¨zesi altyapısına da kavus¸turulması amac¸lanıyor. Etkinlik ayrıca ulusal ve uluslararası katılımcılar arasındaki iletis¸imin gu¨c¸lendirilmesine, bilgi ve tecru¨be paylas¸ımının artırılmasına da katkı sagˆlayacak.

Yu¨ksel Sabancı Sanat Merkezi'ndeki "I·stanbul Gravu¨rleri" sergisi 30 Mart'a kadar gezilebilecek.

‘İstanbul Gravürlerı̇’ Sergı̇sı̇ Açıldı

‘İstanbul Gravürlerı̇’ Sergı̇sı̇ Açıldı

‘İstanbul Gravürlerı̇’ Sergı̇sı̇ Açıldı

‘İstanbul Gravürlerı̇’ Sergı̇sı̇ Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim