• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonundan Anlamlı Kampanya

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonundan Anlamlı Kampanya
İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından şehit ailelerine ev alınması için kampanya başlatıldı.

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından şehit ailelerine ev alınması için kampanya başlatıldı.

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman, yetkili makamlarla görüşerek şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak adına üç şehit yakınına ev alıyoruz diye çıkılan yola hemşerilerimizin ilgisi yoğun oldu. Program moderatörlüğünü Erzurum Medya Sanat Derneği Başkanı Adavapuru Şakir yaparken İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı ve organizasyonun fikir babası Ahmet Ağırman ve sanatçımız İbrahim Erkal yapılan bağış kampanyasında toplanan yardımın baş mimarları oldular. Federasyona üye dernek başkanları da gelen telefon bağlantılarını cevaplayarak canlı yayına bağlayarak katkıda bulundular.

Federasyon Başkanı Ahmet Ağırman duygularını şöyle ifade etti.

"Biz buralarda rahat toplana biliyorsak, sıcak yatağımızda rahat uyuyabiliyorsak çocuğumuz okuluna rahat gidip gelebiliyorsa bütün bunları borçlu olduğumuz birileri var. Bunlarda bizim için vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz ve canını siper eden güvenlik güçlerimiz ve gazilerimizdir. hiç kimse kendini kenara çekemez bu ülkede yaşayan herkes borçludur. Devletimiz elinden geleni yapsa da bizler vatandaş olarak onların çoluğuna çocuğuna sahip çıkmak mecburiyetimiz var. Biz Erzurumlular olarak şehidimizin emanetine sahip çıkamıyorsak hiç kimse kendisine Dadaş yaftasını yakıştırmasın. Biz Erzurum olarak en fazla şehit veren illerin başında geliyoruz. Dadaş orada bu vatan için canını nasıl veriyorsa bizde burada onun emanetine sahip çıkmak için hiç değilse malından biraz vermek zorundadır. Üç şehidimizin yakını için üç ev sözümüz var. Bu kampanyadan toplayamasak bile İstanbul'da bir evim var satar gider Erzurum'da üç ev alırım. Bizler için vatan için can veren şehidime değil evim servetim feda olsun. Sizlerden bu kampanyaya sahip çıkmanızı istiyorum. Türkiye'de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu böyle bir kampanyaya imza atıyor buda İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonudur bununla da ayrıca gurur duyalım. Erzurum her zaman olduğu gibi bu kampanyayla da öncülük etmiş Türkiye'de örnek olmuştur. Kampanyamız için ekranını bizlere sınırsız açarak canlı yayın hakkı tanıyan Kardelen TV yönetim kurulu başkanı Ahmet Karakaya ve ekibine, Kampanyamızın yayın öncesi tanıtımını üstlenen EMSD Erzurum Medya Sanat Derneği ve sosyal medyada tanıtım için emek veren herkese, Kapılarını sonuna kadar bize açan Maltepe Erzurumlular Vakfına, Federasyonumuza üye olan ve yoğun bir çalışma temposu içerisine giren dernek başkanlarımıza ve kampanyamıza destek veren her kese yürekten teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını noktaladı.

'İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu" öyle bir projeye imza attı ki,etkisi sadece İstanbul da,ya da Ülkemiz de değil,bütün Dünyada hissedildi.

Dünyanın dört bir yanından gerek hemşerilerimizin,gerekse hayırsever vatandaşlarımızın büyük bir desteğine ve teveccühüne dönüşen,şehit yakınları için ev alma kapsamında yürütülen kampanyanın Kardelen Tv de ki tanıtım programı, sadece Kardelen Tv nin değil Ulusal kanallarda bile eşine ender rastlanacak bir teveccühün.bir izlenme oranının rekoruna ulaştı...

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun hazırladığı bu proje,hem bir Sivil Toplum Kuruluşunun,kamuoyunda güven ve itimat kazandığı takdirde ne gibi büyük projeler üstlenebileceğini ve başarabileceğini göstermesi açısından bir tecrübe teşkil ettiği gibi diğer İl Dernekler Federasyonları ve bu yönlü Sivil Toplum Kuruluşları içinde önemli bir örnek ve yol açıcı oldu.

Yurtdışından ve Ülke genelinden canlı yayına bağlanarak bağışta bulunan hemşerilerin katılımı ile oldukça ciddi bir maddi katkı sağlandı.

Ülkenin dört bir yanından ve Avrupa'dan insanların yoğun ilgi gösterdiği kampanyada Kumbarasında biriktirdiği 24 lirasını bağışlayan 11 yaşındaki Furkan, Kesik olan suyu için biriktirdiği fatura parasını bağışlamak isteyen 82 yaşındaki teyze ve nişanlısı asker olan bir genç kızın nişan yüzüğünü bozdurarak kampanyaya katılması duygulu anlar yaşattı.

Kampanyaya telefonla Katılan İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı beş şehit çocuğunu eğitim süreci boyunca tüm tahsil ve eğitim masraflarını üstleneceklerini söyledi.

Önderliğini İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ağırman'ın yaptığı " El ver, ev alalım" kampanyasının iki ay gibi bir süreyle devam edeceği belirtildi.

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonundan Anlamlı Kampanya

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonundan Anlamlı Kampanya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim