• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul Bu Hastanelerle Rahatlayacak

İstanbul Bu Hastanelerle Rahatlayacak
İstanbul, yeni yapılan hastane ve yenilenen hastanelerde, hasta yoğunluğundan kurtularak rahat bir nefes alacak.

İstanbul, yeni yapılan hastane ve yenilenen hastanelerde, hasta yoğunluğundan kurtularak rahat bir nefes alacak. Yapımı bitmek üzere olan Sancaktepe Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ni gezerek incelemelerde bulunan İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, "Bu hastaneler bitince 2018 yılı itibariyle neredeyse yüzde 100 nitelikli yataklara sahip odalar hastanelerimizde mevcut olacak" dedi.

İstanbul'da artan nüfus ile fiziki koşulları yetersiz kalan hastaneler, yeni yapılan hastaneler ve yenilenen hastanelerle birlikte büyük bir rahatlama yaşayacak. Yapımı tamamlanmak üzere olan hastanelerden birisi olan Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gezerek incelemelerde bulunan İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, yapılan ve yenilenen yeni hastanelerle, İstanbul'da sağlık hizmetlerinin daha kaliteli yapılacağını söyledi.

Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin son durumu ile ilgili bilgi vererek sözlerine başlayan Memişoğlu, "Şu anda yüzde 90'ını bitirmiş durumdayız inşaatımızın. 400 yatağı ile Mayıs, Haziran ayında bize inşaat teslim edilecek. Biz de Temmuz, Ağustos aylarında burayı yavaş yavaş hizmete sokmaya çalışacağız. Tabi burası bir eğitim araştırma hastanesi olacak. Bu bölgeye gerçekten bu hastanenin sağlık anlamında büyük hizmet vereceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yapımı süren diğer hastanelere de değinen Memişoğlu, "Bu hastaneye yakın Çekmeköy Devlet Hastanesi var, 100 yataklı. Onda da inşaatın yüzde 15 bandına geldik. Temelleri atıldı artık çıkmalar yapılmaya başlandı. O hastanede bu bölgenin, bu hastane ile birlikte Çekmeköy'ün sağlık hizmetini sunacak. İnşallah onu da 2017'de bitirmiş olacağız" diye konuştu.

Yenilenen hastanelerle ilgili de bilgi veren Memişoğlu, "Zeynep Kamil Hastanemiz var. Bu ay sonu itibariyle orada yenilediğimiz kadın doğum bloklarında hizmete başladık. Çocuk bloğunda da Şubat ayının sonunda hizmete başlayacağız. Orası yeniden komple revizyona tabi tutuldu ve yenilendi. Çok lüks bir hastane haline geldi. Şu anda hizmet verdiğimiz eski bloğu da birkaç içerisinde yeniden tadilatına çıkmış olacağız. Şu anda kadın doğum ve çocuk anlamında iki bloğu bize teslim edecekler. Bizim çıktığımız bölümde ise tadilat başlayacak" dedi.

Göztepe'de yapımı süren hastane hakkında da bilgi veren Memişoğlu, "Göztepe'de belki de Türkiye'nin en güzel ve en büyük hastanelerinden birisi yapılıyor. O hastanenin şöyle bir özelliği var. Depremde hiçbir hasar görmeyecek, süspansiyon sistemi olan, yaklaşık 900 yataklı, Türkiye ve Avrupa standartlarının üstünde bir hastane yapılıyor. Onun da yüzde 30'u bitti. İnşallah onu da 2017 yılının sonunda 2018 yılında hizmete sunmuş olacağız. Bununla beraber biliyorsunuz, Haydarpaşa, Siyami Hersek bölgesindeki Haydarpaşa'nın eski tarihi binalarına uygun olarak bir proje çalışması yapılıyor. Onu da bir buçuk yıl içerisinde inşaata başlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Bu hastanelerle İstanbul'un büyük bir rahatlama içine gireceğini ifade eden Memişoğlu, "Nitelikli yatak dediğimiz, hastanın 2 kişilik ve tek kişilik odasında, televizyonu ile, buzdolabı ile, tuvaleti ile, hasta başı ile, radyosu ile, interneti ile olacak yatak oranımız şu anda bizim bütün hastanelerimizde yüzde 30 bandında. Bu hastaneler bitince 2018 yılı itibariyle neredeyse yüzde 100 bandında bu tür yataklar olacak. Hastanelerimizde şu anda 4 kişilik odalarımız var, 2 kişilik odalarımız var ama bazılarında tuvalet yok, banyo yok. Ama 2018 yılının sonu itibariyle bunların hepsi nitelikli dediğimiz yatak haline dönüştürülmüş olacak" diye konuştu.

İstanbul Bu Hastanelerle Rahatlayacak

İstanbul Bu Hastanelerle Rahatlayacak

İstanbul Bu Hastanelerle Rahatlayacak

İstanbul Bu Hastanelerle Rahatlayacak

İstanbul Bu Hastanelerle Rahatlayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim