• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası Konut Projeleri

İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası Konut Projeleri
İstanbul’da konut almak son yıllarda en karlı yatırım seçeneği haline geldi. Son 10 yıldaki ulaşım yatırımları, markalı konut projelerinin artması, kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanması ile her semtte konut fiyatları büyük oranda arttı.

Bazı semtlerde metrekare fiyatları 20-25 bin liraya kadar çıktı. Konut projeleri tamamlandıkça bu fiyatların daha da artacağı biliniyor. İstanbul’da konut taleplerinin artması özellikle depremden sonra dayanıksız, yıpranmış konutlarda oturmak istemeyenlerin nitelikli konut arayışından ve İstanbul’a göç edenlerin konut ihtiyacından kaynaklandı. Başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hem TOKİ hem de özel firmalar nitelikli ve konforlu konut projelerini hayata geçirmeye başladı.

İstanbul konut projeleri tek bir merkezde yoğunlaşmıyor. Hem Anadolu Yakasında hem de Avrupa Yakasında her semtte her mahallede konut projelerinin yükseldiğini görebiliriz. Merkez ilçelerdeki konut projeleri daha çok eski yapıların yerine yapılıyor. Eski yapılar yıkılıyor ve yerlerine konut projeleri, rezidans projeleri, ofis projeleri, Avm projeleri yapılıyor. Merkezden uzak bölgelerde ise yeni yerleşim bölgeleri kuruluyor. Markalı konut projelerinin yoğunlaştığı bölgeler değer kazanıyor ve fiyatlar 2 ye 3 e katlanıyor.  

En değerli Anadolu Yakası konut projeleri Kadıköy Bağdat Caddesinde bulunuyor ve metrekare fiyatları 16 bin liraya kadar çıkıyor. Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir gibi bölgeler markalı konut projelerinin yoğunlaştığı bölgeler. Anadolu Yakasında daha az değerli projelerde metrekare fiyatları 2000 liradan başlıyor. Metro hatlarının açılması, marmaray gibi ulaşım yatırımları bölgenin değerini arttırıyor. Yenitepe Kadıköy, İstanbul 216, Concord İstanbul, Mina Towers, Transform Fikirtepe, Asia Park gibi projeler Anadolu Yakasının değerli projeleri arasında yer alıyor.

Avrupa Yakası konut projeleri ise Şişli gibi merkez ilçelerde en yüksek primi yapıyor. Metrekare fiyatları 15 bin lirayı buluyor. En düşük konut fiyatları ise Esenyurt bölgesinde yer alıyor. Anadolu Yakasının yeni gelişen bölgelerinde, Başakşehir, Beylikdüzü, Yakuplu gibi ilçelerde çok sayıda markalı konut projesi bulunuyor. Konut projelerinin fiyatları projenin lokasyonuna, denize olan yakınlığına, ulaşım rahatlığına, projenin mimari özelliklerine, yapı kalitesine göre farklılık gösteriyor. Fiyatları belirleyen önemli bir etken de sosyal donatı alanlarıdır. Otopark, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, spor salonları, cafeleri olan konut projeleri yüksek fiyatlarla satılıyor.

istanbul_konut_projeleri_1.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim