• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

’İşsizlik Kaderin Olmasın’ Projesi Kursları Yoğun İlgi Görüyor

’İşsizlik Kaderin Olmasın’ Projesi Kursları Yoğun İlgi Görüyor
Battalgazi Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortak çalışması ile hazırlanan "İşsizlik Kaderin Olmasın" adlı proje kapsamında ücretsiz verilen...

Battalgazi Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortak çalışması ile hazırlanan "İşsizlik Kaderin Olmasın" adlı proje kapsamında ücretsiz verilen meslek edindirme kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Battalgazi Belediyesi ile Kalkınma Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında meslek edindirme kursları açılarak, bireylere yeni meslekler kazandırılıyor. "İşsizlik Kaderin Olmasın" projesi kapsamında, Autocad, Photoshop, 3D Max, Web Tasarım, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar İşletmenliği, Takı Tasarım, Garson Komi Yetiştirme, Cam-Seramik-Hediyelik Eşya, Halı Dokuma, Kuaför-Makyözlük-Cilt Bakımı, Hazır Giyim Sektöründe Ara Elaman Yetiştirme ve Moda Tasarım alanlarında kurslar açılarak, eğitimler verilmeye başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın büyük önem verdiği kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurs hakkında bilgiler veren Kuaför Kursu Usta Öğreticisi Songül Ekinci, kursa yaklaşık 45 kişinin katıldığını ifade ederek, "Burada öğrencilerimiz var. Kurs veriliyor saç bakımı hakkında, cilt bakımı makyajı ve saça dair her şey burada kurslarımızda veriliyor. Öğrencilerimizle beraber burada çalışıyoruz. 45 kişiye yakın kursiyer var. Her gün 6 kişi alıyorum. Hafta içi her gün altışar kişi geliyor grup halinde" diye konuştu. Kuaförlük Kursuna katılan kursiyerlerden Hatice Bakar ise, açılan kurslardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Bakar "Hocamızdan da çok memnunuz. İkinci defa olmasına rağmen çok şeyler öğreniyoruz. Belediye ve hocamızdan da Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. Autocad Programı Eğiticisi İsmail Arpacı da 18 kişiye eğitim verdiğini dile getirerek, "Salı ve Perşembe günleri 13.00-18.00 saatleri arası autocad dersimiz var. Haftada iki gün 6 saat autocad eğitimi veriyoruz. Bu eğitimimiz yaklaşık 3 ay sürecek. 3 ay sonra arkadaşlarımız bilgisayarda teknik resim olan autocad çizimini kullanabilecekler. Bir mimarın yanında çalışma olasılıkları veya kendi mesleklerini yapma olasılıkları olacak. Autocad 2010 öğrendiğine dair öğrenciler sertifika sahibi olacaklar. Bu sertifika iş bulması için kendilerine yardımcı olacaktır" dedi. Autocad Kursu Öğrencisi Hatem Turgut ise, kurstan son derece memnun olduğunu söyleyerek, "Programı daha iyi kullanabilmek için kursa yazıldım. Battalgazi Belediyesi'nin böyle bir kursu olduğunu öğrendim. Bende başvurdum, çağırdılar. Daha önceden tecrübem de vardı. Bu imkanları bize sağladıkları için Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Autocad Öğrencisi Dilan Kaplan ise konuşmasında, "Bugün ilk dersim, bu kursun derslerime faydalı olacağını düşündüm. Muhasebe okuyorum, ekstra olarak bu kursa katıldım. Bu benim ilgi alanım. Hocamızdan çok memnunum. Başkanımıza teşekkür ediyorum böyle bir kursu açtığı için. Derslerimle alakalı değil ama, kendimi geliştirme açısından faydalı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Autocad öğrencisi Hüsne Arıkın ise, "Derslerimiz gayet güzel gidiyor. Temel başlangıç araçlarımızı öğrendik, temel bilgileri öğrenmeye çalıştık. Bunlarla ilgili mimarlık çizimleri yapılıyor, programların isimlerini duyuyoruz, ne kadar işlevli bir program olduğunu bildiğim için öğrenmek istedim" diyerek, memnuniyetini dile getirdi.

’İşsizlik Kaderin Olmasın’ Projesi Kursları Yoğun İlgi Görüyor

’İşsizlik Kaderin Olmasın’ Projesi Kursları Yoğun İlgi Görüyor

’İşsizlik Kaderin Olmasın’ Projesi Kursları Yoğun İlgi Görüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim