• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İşsiz Gençler İstihdama Hazırlanacak

İşsiz Gençler İstihdama Hazırlanacak
Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği'nin işsiz gençlere yönelik başlattığı, teorik ve uygulamalı eğitim programı projesi basına tanıtıldı.

Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği'nin işsiz gençlere yönelik başlattığı, teorik ve uygulamalı eğitim programı projesi basına tanıtıldı. Proje kapsamında 15-29 yaş arası işsiz gençler, 8 farklı alanda eğitim alıp 1 ay staj yapma fırsatı bulacak.

Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği, hedef kitlesi olan çocuk ve gençlere yönelik projelerine devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen "Adana'da Yaşayan Genç İşsizlerin İstihdamına Yönelik Meslek, Genel Beceri, Rehberlik ve Uyum Eğitimleri" başlıklı proje, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Projeye ilişkin açıklama yapan Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu, hedeflerinin kentte yaşayan genç işsizlerin istihdam edilmesini kolaylaşmak ve istihdamda kalmalarını sağlamak olduğunu belirterek şu bilgileri aktardı:

"Projemizde bölgenin işgücü ihtiyacı ve hedef kitlenin özellikleri göz önünde bulundurularak 15-29 yaş arası işsiz gençlere turizm sektöründe aşçılık, yiyecek-içecek servisi, otel ön büro, otel kat hizmetleri, otomotiv sektöründe oto bakım ve onarımı, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe ise muhasebe ve finans, web ve grafik tasarımı, bilgi yönetimi ve raporlama eğitimleri olmak üzere 8 farklı konuda eğitim verilecektir. Her konuda 5 kursiyer olmak üzere 40 kursiyer eğitim alacaktır."

Eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak 7 ay eğitim ve 1 ay iş yeri stajları olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Prof. Dr. Fazilet Aksu, şöyle devam etti:

"Ayrıca istihdam kolaylığını ve sürdürülebilirliğini sağlamak için genel beceri, rehberlik ve uyum eğitimleri de programa eklenmiştir. Proje eğitimleri bittikten sonra sertifika alan gençlerin işe yerleştirilmesi amaçlı faaliyetlerimiz sürecektir. Projemiz sonunda işveren talebi doğrultusunda nitelikli işgücü yetiştireceğimizi, işveren memnuniyetini artıracağımızı, akademik bilgiler yanında hayata hazırlanmış, işe yerleşmeleri kolaylaşmış, arkadaş, işveren, aile ve toplum ilişkilerini gelişmiş, istihdam edildikleri işlerde başarılı gençlerin yetişeceğini bekliyoruz. Hedef kitle seçiminde cinsiyet eşitliğine dikkat edilecektir. Proje ortaklarımız Çukurova Üniversitesi, Adana Sanayi Odası, Adana Sürdürülebilir Kalkınma Çevre Tüketici Koruma ve Kültür Derneği'dir. Proje iştirakçilerimiz Ege Balık ve Gizerler Otomotiv, Adana Nezihe Yalvaç Turizm Lisesi, Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'dir. Eğitimler ortak ve iştirakçilerimizin eğitim alanlarında ve derneğimizin proje ofisinde gerçekleşecektir. Projemiz, 1 Mart2016 - 28 Şubat 2017 tarihleri arasında 12 ay sürecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim