• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

İsrailli vekil Ayelet Şaked’ten kan donduran sözler

İsrailli vekil Ayelet Şaked’ten kan donduran sözler
İsrailli milletvekili Ayelet Şaked’in Facebook’ta Filistin halkını düşman ilan ederek kan donduran ifadeler kullandı. İşte İsrailli vekilin insanlıktan çıktığı o sözler...

İsrail'in yönetimin Gazze'deki masumları katletmesinin ardından İsrailli milletvekiliri çirkin yüzünü sermeye devam ediyor... İsrailli milletvekili Ayelet Şaked’in Facebook’ta Filistin halkını düşman ilan ederek kan donduran ifadeler kullandı. 
 
İsrail'li milletvekili Ayelet Şaked’in Facebook’ta Filistin halkını düşman ilan edip “Filistinli anneler de oğulları gibi ölmeliler” sözlerini paylaşması büyük tepki çekti.

İsrail Parlamentosu’nun aşırı dinci Evimiz Yahudi Partisi üyesi Ayelet Şaked (38), Filistin halkına savaş ilan ettiği sözleriyle büyük tepki çekti. Şaked, önce Facebook’taki kişisel sayfasına şöyle yazdı: “Bu bir savaş, teröre, aşırılığa ve hatta Filistin yönetimine karşı verilen bir savaş değil. Aslında bu iki kişi arasında gerçekleşen bir savaş. Düşman kim? Filistin halkı. Neden? Bu savaşı çıkarttıkları için onlara sorun”.

Bu sözlerden bir hafta sonra İsrailli üç gencin ölümüne “misilleme” olarak Filistinli 17 yaşındaki bir genç Doğu Kudüs’te kaçırılıp diri diri yakıldı. Şaked, geçen pazartesi ise Facebook’tan İsrailli gazeteci Uri Elitzur’ın şu sözlerini paylaştı: “Bütün teröristlerin arkasında onları destekleyen onlarca kadın ve erkek var. Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı elimizde olmalı. Bu oğullarını çiçeklerle cehenneme yollayan anneler için de geçerli. Onlar da oğullarının izinden gitmeli. Yılanların yetiştikleri evler de yıkılmalı ki, daha fazla yılan yetişmesin.”

israilli-vekil.jpg

İSRAİLLİ GAZETECİDEN SERT TEPKİ

Amerikan haber sitesi Daily Beast, “İsrail’deki siyasi iklim çok çirkin, bir meclis üyesi Filistinli çocukları “küçük yılanlara” benzetti” ifadesini kullandı. İsrailli serbest çalışan gazeteci Mira Bar-Hillel ise dün İngiliz The Independent gazetesine “Neden İsrail pasaportumu yakma aşamasına geldim” başlıklı yazı yazarak İsralli milletvekiline tepki gösterdi. Gazeteci, İsrail Şaked’in kendi İsrail pasaportunu yakma eşiğine getiren kişi olduğunu yazarak “Masum Filistinli kadın ve çocukların ölümlerini onaylayan Şaked gibi İsrailli politikacılara artık dayanamıyorum. Masum yüzünün arkasında bir ölüm meleği pusuya yatmış” dedi.

‘NAZİLERİ HATIRLATIYOR’

Vekilin sözlerini Nazilerin söylemine benzeten gazeteci şöyle dedi: “Şaked, bana 1939 yılında üç çocuğuyla birlikte Almanların işgal ettiği Polonya’nın Krakow şehrinde yaşayan teyzem Klara’yı hatırlattı. Naziler tüm Yahudileri düşman olduğuna karar verip yok edilmelerine hükmetmişti. Özellikle de kadınların ve onların yetiştirdiği “küçük yılanların” yok edilmesine.  Böyle soykırıma özenen içindeki şeytanı çıkaran melek yüzleri görünce İsrail pasaportumu ve bir kutu kibriti elime aldım.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim