• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

İsrailden geri adım mı geliyor

İsrailden geri adım mı geliyor
Elektrikler kesildi, telefon hatları çalışmıyor... İsrail tankları kentin içlerine doğru ilerliyor...
Kassam Mücahidleri, Beytlahiya’nın Ummun Nasır köyüne tekrar girmeye çalışan İsrail askerlerini geçtikleri 3 bölgeye döşedikleri bubi tuzaklarını patlatarak püskürttü.
 
Gazze'nin 3 farklı bölgesine girmeye çalışan İsrail özel güçleri, Filistinli gruplar ile yaşanan şiddetli çatışmaların ardından geri çekildi.
 
İsrail'in düzenlediği hava ve kara saldırılarında biri çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 246'ya, yaralıların sayısı bin 860'a yükseldi. Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. Kudra'nın verdiği bilgiye göre, İsrail tarafından Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine düzenlenen hava saldırısında ikisi kardeş, 20 Filistinli yaşamını yitirirken, güneydeki Refah kentine yönelik top ateşinde ise 6 Filistinli yaralandı. Refah'daki eş-Şevke bölgesine yönelik İsrail saldırısında 5 aylık bir bebek ve bir Filistinli genç olmak üzere 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı. Han Yunus kentinde ise 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kudra, çeşitli bölgelerde düzenlenen saldırılarda yaralanan 30 Filistinlinin çevre hastanelere nakledildiğini bildirdi. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının 246'ya yükseldiğini belirten Kudra, yaralı sayısının bin 860'a ulaştığını söyledi. 
 
Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada ise kara harekatının amacının İsraillilerin güvenli bir şekilde yaşaması ve Hamas'ın "terör altyapısına" büyük bir darbe indirilmesi olduğu belirtildi.
fazla kişi evsiz kaldı.
 
ERİTEREK ÖLDÜRÜYOR
 
Gazze Sağlık Bakanlığı: 'İsrail, saldırılar sırasında insan bedenini eriten bir silah kullanıyor" açıklaması yaptı.
 
İsrail Gazze saldırılarına devam ederken aynı zamanda yasaklı olan silahları da Gazzeliler üzerinde deniyor. Son sadırılarda İsrail Ordusu'nun Gazze'de kısa adı DIME olan [Dense Inert Metal Explosive] olan  "Pudra Bombası" kullanmaya başladığı bildirildi. İsrail'in Gazze'de kullandığı DIME "Pudra Bombası" Tungsten, nikel ve kobalt veya tungsten, nikel, demir alaşımlarından oluşuyor.
 
Gazze'deki Şifa Hastanesi doktorları ölü ve yaralılar üzerinde yaptıkları incelemede "Pudra Bombası" DIME'nin kullanıldığını teyit etti:Pudra Bombası'nın etkisi tüyler ürpertici: Hedef 2-3 metre yakındaysa vücudunu ikiye biçiyor, 8-9 metre ötedeyse bacaklarını koparıyor.İsrail Ordusu 2009 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırıda da "Pudra Bombası" kullanmıştı.Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri kullanılan silahın insan bedenini erittiğini ifade ettiler.
 
DIME YANİ PUDRA BOMBASI NASIL ÖDÜRÜYOR
 
Doktorlar, Amerikalılar tarafından denenen DIME (yoğun ağırlaştırılmış metal patlayıcı) adlı yeni tip bir bombadan kaynaklanan yaralanmalara rastladık." dedi. Söz konusu bomba yere 2 metre yükseklikte patlayınca vücut ikiye ayrılıyor, 8 metrede ise bacaklar kopuyor ve binlerce iğne deliği açılmış gibi yanıklar oluşuyor. DIME adlı bomba, 10 metreye kadar saçılarak muazzam bir patlama etkisi yapan volfram, kobalt, nikel veya demir alaşımından oluşan küçük karbon taneciklerinden meydana geliyor. Yaralıların vücudunda hiçbir şarapnel izine rastlanmıyor, fakat anlaşılamaz iç kanamalar oluşuyor.. Bombanın bir maddesi damarları yakıyor ve ölüme sebep oluyor 
 
İSRAİL'DEN İLK SİVİL KAYIP
 
İsrail'in dün akşam başlattığı kapsamlı kara operasyonunda İsrail ordusundan ilk kayıp verildi. Bu sabah Nahal Köprüsü'ne  operasyonda Eitan Barak isimli 20 yaşındaki bir İsrail askerinin öldüğü bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada 9 tünelin vurulduğu kaydedildi. 14 Hamas militanının öldürüldüğü kaydedilen ordu açıklamasında her noktanın saldırı hedefi olduğu vurgulandı. 

ZEHİRLİ GAZLA SALDIRI

İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke  bölgesine düzenlediği saldırıda, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği  bildirildi. 
 
Gazze'deki görevini yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı  Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail'in, Gazze'nin  kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği  saldırıda, arasında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi" dedi. 
 
Kudra, İsrail topçu birliklerinin düzenlediği saldırı sonucu yayılan  gazdan etkilenen Filistinlilerin, hastanelere sevk edildiğini söyledi. 
 
KARADAN, DENİZDEN VE HAVADAN BOMBARDIMAN 
 
İsrail Başbakanı Netanyahu, kara birliklerine Gazze'ye girme emri verdi. Bu talimatın hemen ardından İsrail Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardımana başladı.
 
İsrail Başbakanı Netanyahu, orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı. 
 
Netenyahu, 50 bin askerin katıldığı kara harekatının amacının Gazze'yle Mısır arasındaki yeraltı tünellerini yıkmak olduğunu açıkladı.
 
İSRAİL: BÜYÜK DARBE VURACAĞIZ
 
İsrail başlattığı kara harekatı ile 'Hamas'a büyük bir darbe' vuracaklarını açıkladı. İsrail ordusu yaptığı açıklamada harekat ile Gazze'deki tüm tünelleri imha edeceklerini belirtti.
 
HAMAS: DEHŞET SONUÇLARI OLACAK
 
Hamas Sözcüsü, İsrail'in kara harekatı kararını 'aptalca' olarak yorumlarken, kara harekatının 'dehşet' sonuçları olacağını belirtti.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İLK TEPKİ
 
Dışişleri Bakanlığı: 'İsrail'in Gazze'ye kara harekatını kaygıyla karşılıyoruz' denild
 
Ateşkes bitti, saldırılar başladı 
 
BM'nin önerdiği "5 saatlik ateşkes" anlaşmasının saat 15:00'te sona ermesinin ardından İsrail savaş uçakları, Gazze ve Beyt Lahya beldesindeki tarım arazilerine saldırı düzenledi.
 
Beyt Hanun’da iki Filistinli hayatını kaybetti. Han Yunus bölgesinde ise Filistinlilere ait bir eve topçu bataryaları tarafından vuruldu. Saldırıda 1 kız çocuk hayatını kaybetti.
 
İsrail’in 7 Temmuz’dan bu yana Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı da 234'ye çıktı. 
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Gazze'ye sınır olan Yahudi yerleşim birimlerine havan topu saldırısı düzenlediğini duyurdu.
 
Saldırılardan ölenlerin sayısı 240'a yükseldi 
 
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda  hayatını kaybedenlerin sayısının 240'a çıktığı, bin 770 kişinin yaralandığı  bildirildi. 
 
Gazze'deki görevini yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı  Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in aralıksız devam eden hava saldırılarında can  kaybının 240'a yükseldiğini söyledi. el-Kudra, saldırılarda bin 770 kişinin  yaralandığını aktardı. 
Kudra, Gazze'nin doğusundaki Et-Tüffah Mahallesi'ndeki bir eve İsrail  tarafından atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu aynı aileden 3 kişinin  hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını kaydetti. 
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün  sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da  Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail,  olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon  başlatmıştı. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim